Home > Noi STANDARDE ISO > ISO si solutii globale actuale pentru managerii de top

ISO si beneficiile standardelor in luarile de pozitie ale managerilor de top

ISO a lansat recent un pachet comunicational, bine primit de public, destinat oamenilor de afaceri de top, cu privire la beneficiile utilizarii standardelor si la motivatiile participarii active la dezvoltarea lor.

Pana in acest moment, pachetul “Solutii actuale ultramoderne pentru managerii de top” a ramas doar la dispozitia membrilor nationali ISO, pentru imbunatatirea comunicarii cu managerii de varf la nivel national.

Reactiile din partea membrilor ISO din tari diferite, precum Germania, Noua Zeelanda, Africa de Sud si SUA au fost pozitive si pachetul, publicat pentru prima data in urma cu un an, se bucura acum de o publicare catre o categorie mai larga de utilizatori.

Secretarul general ISO, Rob Steele, comenteaza:

“Din cauza impactului standardelor asupra unui procent estimat de 80% din comertul mondial de marfuri, ar fi bine pentru liderii mediului de afaceri sa inteleaga modul in care pot utiliza standardele ISO pentru a contribui la rezolvarea problemelor proprii si pentru a realiza obiectivele strategice.

Brosura este conceputa pentru a comunica eficient in privinta beneficiilor standardelor ISO, pentru directorii executivi, in limba pe care o inteleg cel mai bine, intr-un mod clar, direct si sustinut de exemple concrete cu privire la beneficiile financiare si reducerile de costuri, pentru o varietate de sectoare economice, precum si la nivelul economiilor nationale. “

Pachetul “Solutii actuale ultramoderne pentru managerii de top” consta dintr-o brosura atractiva, materializata sub format clasic, de hartie, dar si sub forma electronica ca un fisier PDF, insotita de o prezentare PowerPoint pe DVD.

Brosura enumera o serie tipica de “parghii fierbinti” de care beneficiaza conducerea executiva – inclusiv inovarea, reducerea costurilor, siguranta produselor, accesul la pietele globale, gestionarea riscurilor – si prezinta modalitati de utilizare a acestora pentru a actiona in sinergie cu standardele ISO.

Brosura ofera exemple privind modalitatea in care standardele internationale ISO:

• Contribuie in mod pozitiv la prosperitatea si cresterea economica
• Aduc beneficii economice si contribuie la reducerea costurilor pentru toate ramurile industriale
• Sprijina activitatea continua de inovare in domenii cum ar fi durabilitatea dezvoltarii, schimbarile climatice, identificarea produselor prin unde radio (RFID), nanotehnologii, alimentarea cu apa si energie etc
• Abordeaza trei dimensiuni ale dezvoltarii durabile – economica, de mediu si societala. Aceste efecte ale standardelor ISO se reflecta asupra trilateralei mediu de afaceri-guvern-societate. (www.iso.org)

› ISO si solutii globale actuale pentru managerii de top