Home > Noi STANDARDE ISO > Certificate ISO pentru Etichetarea produselor textile

Etichetele de ingrijire indica cum sa curatam articolele textile in cel mai bun fel posibil. Simbolurile de ingrijire dau toate informatiile necesare despre spalare, inalbire, calcare, curatare chimica si uscare prin centrifugare.

Fara aceste informatii, consumatorul ar putea avea probleme in a decide asupra celei mai bune metode de ingrijire, deoarece aceasta nu depinde exclusiv de materialul principal din care este confectionat un anumit articol textil. Intr-adevar, toate componentele articolului textil trebuie sa fie luate in calcul: alte fibre si accesorii, colorantii, tratamentele de finisaj si textura.

Simbolurile de ingrijire a textilelor create de Asociatia Internationala pentru Etichetarea Textilelor (GINETEX) constituie subiectul standardului international ISO 3758:2005. Acest standard este rezultatul unui acord intre GINETEX, proprietarul marcilor inregistrate, si ISO – pentru ca GINETEX incurajeaza utilizarea internationala a simbolurilor.

Informatii despre folosirea simbolurilor de ingrijire a textilelor in standardul ISO 3758 pot fi gasite pe site-ul GINETEX. (Organizatia Internationala pentru Standardizare)
tags: certificare ISO 3758, produse textile, consultanta ISO 3758, etichetare produse, implementare ISO 3758

› Certificate ISO pentru Etichetarea produselor textile