Home > Noi STANDARDE ISO > ISO 239, Facturarea serviciilor publice

ISO 239, Facturarea serviciilor publice, Consultanta, Certificare

ISO incepe lucrul la standardul pentru facturile de utilitati cu informatii accesibile

ISO a inceput sa lucreze la un standard care va stabili un cadru armonizat si transparent pentru informatiile legate de facturarea serviciilor utilitare, cum ar fi electricitatea, apa si gazele.

Comitetul de proiectare a standardului in curs de dezvoltare, ISO / PC-239, Facturarea serviciilor publice (consultanta ISO 239),  s-a reunit pentru prima data in iunie 2009, in Londra, Marea Britanie (UK).

Participantii din intreaga lume au discutat in mod activ sfera de aplicare a viitorului standard (ISO 14452), care va promova mai multe practici de facturare catre client.

Desi sistemele de facturare difera de la tara la tara si de la industrie la industrie, participantii au convenit sa abordeze furnizarea de utilitati, cum ar fi electricitatea, apa, gazul si comunicatiile, avand sprijinul Comisiei electrotehnice internationale si a Uniunii internationale a telecomunicatiilor, precum si a altor organizatii-cheie in domeniu.

De asemenea, comitetul a emis un apel deschis pentru partile interesate care doresc sa se implice (prin intermediul membrilor ISO al tarii lor).

Deja sapte tari au statut de participant la ISO / PC-239 (pentru certificare ISO 239) in timp ce alte cinci sunt observatori.

Printre membri sai se numara Israel (care detine secretariatul), Republica Coreea (care detine presedintele), Olanda si Marea Britanie, care au fost prezente la prima intalnire, impreuna cu un grup de consumatori din Asia.

sursa: www.iso.org

› ISO 239, Facturarea serviciilor publice