Home > Noi STANDARDE ISO > Proiectul noului standard ISO 9001 este disponibil pentru achizitie

Proiectul de comitet al noului standard ISO 9001 revizuit este disponibil pentru achizitie in cadrul magazinului electronic ISO, pentru suma de 38 franci elvetieni.

Chiar daca documentul este doar in stadiu de proiect si este inca supus modificarii, materialul va ofera sansa de a trece in revista toate schimbarile si modificarile propuse in cadrul standardului.

Spre exemplu, proiectul de standard urmeaza o noua structura comuna tuturor standardelor de management de sistem, care faciliteaza utilizarea in cazul in care folositi mai mult de un standard de sistem de management.

“Stim ca o multitudine de persoane sunt interesate sa afle noutati despre dezvoltarile aduse standardului ISO 9001. In consecinta am decis sa oferim accesul la proiectul de standard astfel incat doritorii sa poate observa ei insisi directia in care are lor revizuirea standardului”

a explicat secretarul general ISO, dl Rob Steele.

Etapa de proiect de comitet face parte din procesul de consultare ISO. In acesta etapa tarile care au ales sa participe la dezvoltarea standardului, prin proprii reprezentanti nationali ISO, pot face comentarii asupra documentului.

Aceste comentarii si notificari vor sta la baza procesului de revizuire in desfasurare pana la dezvoltarea unui proiect de standard international, care va fi supus ulterior dezbaterii publice. Cel mai probabil acest eveniment va avea loc in prima jumatate a anului 2014.

Dupa ce proiectul de standard international va fi finalizat si acceptat, el va fi publicat. Cel mai probabil publicarea va avea loc la sfarsitul anului 2015. (dupa un comunicat de presa al ISO)

› Proiectul noului standard ISO 9001 este disponibil pentru achizitie