Home > Stiri EXTERNE > Site-ul ISO este disponibil si in limba rusa

Site-ul ISO este disponibil si in limba rusa, in afara de versiunile in limba engleza si franceza

Continutul de inalta calitate al site-ului ISO (International Organization for Standardization – Organizatia Internationala pentru Standardizare), care atrage aproximativ un milion de vizitatori pe luna, fiind prezentat in limbile engleza si franceza, este acum disponibil, de asemenea, si in limba rusa, a treia limba oficiala ISO.

ISO este cel mai mare dezvoltator mondial de standarde internationale voluntare, cu un portofoliu curent de mai mult de 18600 standarde care ofera beneficii pentru afaceri, guvern si societate in 160 de tari, ajutand la abordarea provocarilor din cadrul tuturor celor trei dimensiuni ale dezvoltarii durabile – economica, de mediu si societala.

Traducerea rusa a acestui continut de top de pe site-ul ISO este efectuata de membrul ISO pentru Federatia Rusa, GOST R – Federal Agency on Technical Regulating and Metrology – Agentia Federala pentru Reglementare Tehnica si Metrologie.

Actualul presedinte ISO pentru perioada 2011-2012 este din Federatia Rusa.

Dr. Boris Aleshin comenteaza:

“Disponibilitatea site-ului ISO in limba rusa va contribui in mod evident la stimularea cunoasterii ISO si la punerea in valoare a standardelor ISO in tarile vorbitoare de limba rusa. Acest lucru este important deoarece ISO are o importanta crescanda in societate.

Tot mai multe companii aspira la conformarea cu standardele internationale dezvoltate de ISO, deoarece pe masura ce fac acest lucru se vor bucura de o mai mare incredere in randul consumatorilor si a partenerilor de afaceri.

Scopul nostru este de a pune bazele unei stari de fapt in care cerintele si inovatiile ISO nu reprezinta doar un experiment important (care este modul in care acestea sunt percepute in prezent de catre multe companii), ci devin principiul de baza la formularea politicilor de productie, care stimuleaza progresul in activitatea de fabricatie, care imbunatateste rezultatele din industrie si care permite atingerea unor noi nivele de inovatie”.

Site-ul ISO este o sursa bogata de informatii privind organizatia, standardele create si beneficiile pe care le ofera.

In cadrul site-ului ISO in limba rusa sunt incluse urmatoarele sectiuni:
• “Subiecte fierbinti” – prezentari de stiri, rapoarte de caz, articole si prezentari pe teme-cheie cum ar fi: accesibilitatea, schimbarile climatice, energie, informatica medicala, nanotehnologii, responsabilitate sociala si dezvoltarea durabila
• “Management si standarde de conducere” – descrieri, articole si resurse privind bine-cunoscutele standarde de management ISO, cum ar fi ISO 9001 (calitate), ISO 14001 (mediu), ISO / IEC 27001 (securitatea informatiilor) si ISO 22000 (siguranta alimentara)
• “Articole online bonus” – studii de caz si articole privind standardele ISO in actiune, adesea scrise de catre insisi utilizatorii lor
Catalogul ISO – o vitrina virtuala a standardelor ISO, alaturi de publicatii informative si brosuri
• “Dezvoltarea standardelor” – inclusiv o lista completa a comisiilor tehnice care dezvolta standardele ISO, prezentand domeniile lor de aplicare, planurile de afaceri, programele de lucru si detaliile de contact. (sursa: iso.org)

› Site-ul ISO este disponibil si in limba rusa