Home > Noi STANDARDE ISO > Standarde ISO pentru Caracterizarea la scara nano

ISO publica doua standarde cu privire la caracterizarea unor substante la scara nano

Doua standarde internationale pentru caracterizarea si masurarea la scara nanometrica a dioxidului de titan si a carbonatului de calciu au fost publicate de catre Organizatia internationala pentru standardizare.

ISO/TS 11931:2012 detaliza cerintele pentru descrierea caracteristicilor de baza ale carbonatului de calciu la scara nanometrica in forma de pudra, caracteristicile fiind relevante pentru aplicatii in nanotehnologie.

Specificatiile nu acopera caracteristicile specifice aspectelor legate de sanatate si siguranta.

ISO/TS 11937 detaliaza cerintele pentru descrierea caracteristicilor de baza ale dioxidului de titan in forma de pudra pentru varii aplicatii cu utilizare in nanotehnologie. Standardul are ca obiectiv detalierea materialelor specifice necesare pentru utilizarea dioxidului de titan in aplicatii legate de nanotehnologie.

Specificatiile oferite se limiteaza la substante aflate sub forma de pulberi uscate si nu includ materialele dispersate sau in forma de suspensie apoasa sau in diversi solventi chimici.

ISO 11931 si ISO 11937 nu acopera caracteristicile legate de aspecte de sanatate si siguranta cat si aplicatiile specifice ale dioxidului de titan sub forma de crusta. (conform unui comunicat de presa al ISO)

› Standarde ISO pentru Caracterizarea la scara nano