Home > Articole ISO > Certificari ISO cu cresteri mari in ultimul an

Certificarile ISO 50001, ISO 20000 si ISO 27001 inregistreaza o crestere spectaculoasa in ultimul an

Aceasta a fost concluzia expusa de Certification Europe in timpul seminarului pe teme de mediu, organizat in cadrul IT Decisions 2012

Londra, 27 iunie 2012. Organismul de certificare acreditat ISO Certification Europe a gazduit un seminar intitulat ‘Achieving Energy Savings and Carbon Reductions’ in cadrul evenimentului IT Decisions 2012, care a avut loc pe 26 si 27 iunie la centrul de conferinte The Barbican din Londra.

Evenimentul IT Decisions 2012 le-a dat organizatiilor posibilitatea de a se pune la curent cu ultimele progrese inregistrate de structura IT la nivel mondial, oferind o viziune integrata a noilor tendinte si tehnologii din sectorul IT si ajutandu-i, in acelasi timp, pe directorii IT sa inteleaga care procese si strategii sunt cele mai avantajoase pentru propriile lor organizatii.

Dr. John Ryan, director comercial la Certification Europe, a condus seminarul si a discutat despre rolul pe care il joaca departartamenele IT in obtinerea economiilor energetice si a reducerii emisiilor de carbon in cadrul companiilor de care apartin.

Dr. Ryan a mentionat in aceasta privinta:

“Daca cerintele privind functionalitatea IT si eficienta energetica nu sunt armonizate intre ele, organizatiile vor fi incapabile sa isi realizeze obiectivele de a-si reduce consumul si costurile energetice; utilizarea structurii standardului ISO 50001 permite aceasta armonizare intr-o maniera planificata, masurata si sustenabila.”

In momentul de fata, a oferi o structura eficienta energetic si sigura din punct de vedere IT este un element de maxima importanta pentru orice organizatie. Factorii tehnologici, logistici si cele mai bune practici influenteaza modul in care isi desfasoara activitatea departamentele IT. ISO 50001 le ofera companiilor o structura de orientare care le permite sa isi evalueze consumul total de energie si sa initieze schimbari prietenoase cu mediul, de scadere a costurilor si eficiente energetic.

“Am remarcat o crestere dramatica a adoptarii standardelor de management al energiei (ISO 50001), al securitatii IT (ISO 20000) si al securitatii informatiei (ISO 27001) in ultimul an. Organizatiile doresc sa aiba garantia ca adopta cele mai bune practici in domeniile lor si ca isi protejeaza atat datele clientilor, cat si pe cele ale angajatilor. Certificarea ISO ofera aceste garantii si le permite companiilor sa isi desfasoare activitatile intr-un mediu sigur si conform standardelor,” a comentat John Ryan, director comercial la Certification Europe.

Mai multi expozanti si participanti la eveniment au fost clientii organismului de certificare Certification Europe care urmeaza deja calea catre succes datorita standardelor ISO amintite; si celelalte organizatii participante la IT Decisions au fost incurajate sa obtina certificarile ISO 50001, ISO 20000 si ISO 27001 pentru a se bucura de toate avantajele acestora.

› Certificari ISO cu cresteri mari in ultimul an