Home > Articole ISO > Conformitatea ISO

Ce reprezinta o conformitate ISO

Conformitatea ISO se poate materializa printr-un cod de conduita interna unde angajatii urmeaza principiile unui standard ISO.

De asemenea, poate fi reprezentata printr-un document oficial aprobat de o firma de acreditare, in momentul in care clientii sau partenerii solicita o dovada a conformitatii dublata de documente formale.

Certificarea ISO reprezinta o unealta puternica de marketing, fiind evidentiata pe website-ul companiei sau anuntata printr-un comunicat de presa.

Conformitatea poate fi asociata mai multor standarde; poate fi vorba de exemplu de conformitatea ISO 9001 pentru managementul calitatii, confomitatea ISO 14001 pentru managementul mediului, conformitatea la ISO 27001 pentru securitatea informatiei, conformitatea ISO 17025 specifica pentru acreditarea laboratoarelor, conformitatea ISO 22000 sau conformitatea HACCP pentru siguranta alimentului, conformitatea OHSAS 18001 pentru securiteatea muncii, conformitatea SA 8000 pentru responsabilitatea sociala, la ISO 16001 pentru eficienta energetica si asa mai departe.

› Conformitatea ISO