BCCK primeste prestigioasele certificari ISO 22000 pentru sistemul de management al sigurantei alimentare si MS 1480 pentru sistemul HACCP
29 martie 2012. Centrul de Conferinte Borneo din Kuching (Borneo Convention Centre Kuching – BCCK) a fost auditat cu succes de SIRIM QAS International Sdn Bhd si a fost distins cu certificarile standardului international ISO 22000:2005 pentru sistemul de management al sigurantei alimentare si a standardului malaiezian 1480:2007 pentru sistemul HACCP (Analiza Riscurilor si a Punctelor Critice de Control).
Implementarea standardelor ISO 22000 si MS 1480 HACCP in prepararea si manipularea alimentelor in incinta proprie demonstreaza ca BCCK nu numai ca este in acord cu standardele internationale ale sigurantei alimentelor, ci si ca aplica standarde care atenueaza riscul ca anumite pericole legate de aceasta siguranta sa intre in lantul alimentar. Certificarile garanteaza ca mesele luate de toti clientii BCCK la centrul de conferinte reprezinta intotdeauna experiente memorabile.
“In calitate de primul furnizor de servicii alimentare din Sarawak care primeste acreditarea ISO 22000, BCCK este incantat sa primeasca ambele certificari ISO 22000:2005 si MS 1480:2007 HACCP, din partea SIRIM QAS International Sdn.Bhd,” a declarat Paul D’ Arcy, presedintele consiliului de administratie al BCCK.
“Certificarile se aplica sistemului de management al sigurantei alimentelor din cadrul BCCK si confirma faptul ca acesta este in conformitate cu standardele precise de performanta stabilite de SIRIM QAS International Sdn. Bhd si de cele ale Organizatiei Internationale pentru Standardizare,” a adaugat el.
Echipa de management al sigurantei alimentare din cadrul BCCK va continua sa monitorizeze si sa consolideze standardele de igiena si de siguranta alimentara in toate aspectele care tin de producerea alimentelor, fara a face compromisuri in privinta gustului si a serviciilor oferite clientilor.
Certificatele au fost inmanate de directorul general SIRIM Sarawak, dl Mohamad Abdul Kadir Johari, presedintelui consiliului de administratie al BCCK, dl Paul D’Arcy, in prezenta directorului de operatiuni al BCCK, dl Eric Van Piggelen, a bucatarului sef adjunct BCCK, dl Fadill Mohamad Hanif si a directorului departamentului de achizitii BCCK, dl Christopher Wan.
Aceste certificari sunt considerate drept un punct de plecare pentru indeplinirea misiunii BCCK (www.bcck.com.my), aceea de a obtine certificarea internationala ISO 9001:2008 pentru sistemul sau de management al calitatii.