Home > Stiri EXTERNE > NSC primeste certificarea HACCP pentru producerea de tabla de cositor

Nippon Steel Corporation (NSC) a primit certificarea HACCP pentru tabla sa de cositor din partea JIC Quality Assurance Limited, devenind prima firma certificata astfel din industria otelului din Japonia. Certificarea HACCP pentru un sistem de management al sigurantei alimentare se aplica unitatilor de productie NSC din Yawata, Nagoya si Hirohata. Tabla de cositor este un material din care se produc recipiente ca de pilda cutiile de bauturi sau cele de uz sanitar.

Examinand avantajele care decurg din obtinerea acestei certificari HACCP, NSC se asteapta sa contribuie suplimentar la castigurile din industria alimentara. Cel mai important producator de otel din Japonia se mandreste si cu statutul sau de producator de tabla de cositor, domeniu in care acopera 70% din exporturile japoneze.

HACCP este un acronim pentru Analiza Riscurilor si Punctelor Critice de Control. HACCP reprezinta standardul international privind controlul sigurantei alimentare. El face parte din standardele internationale de igiena a alimentelor, impuse de comisiile Codex Alimentarius, in care actioneaza forte reunite din randurile Organizatiei Alimentare si Agricole a Natiunilor Unite si ale Organizatiei Mondiale pentru Sanatate.

Prin definitie, sistemul HACCP monitorizeaza continuu si inregistreaza punctele importante pentru prevenirea accidentelor de-a lungul tuturor proceselor, de la intrarea materiilor prime in fabrici, pana la productie si expediere. (www.steelguru.com)

› NSC primeste certificarea HACCP pentru producerea de tabla de cositor