Home > Stiri EXTERNE > Spital din Mumbai obtine certificarea HACCP

Mumbai, India. 10 mai 2012. Spitalul indian Hinduja, cu o vechime de 60 de ani, a anuntat ca a primit de curand certificarea HACCP (analiza riscurilor si a punctelor critice de control) de la o agentie acreditata cu sediul in Olanda.

Metodologia HACCP reprezinta o abordare structurata si preventiva a sigurantei alimentelor, care optimizeaza eforturile pentru a le oferi consumatorilor alimente sigure pentru consum, se specifica intr-un comunicat de presa dat publicitatii de catre reprezentantii spitalului.

Spitalul si-a testat departamentul de servicii alimentare pentru a obtine o certificare HACCP, care este de obicei urmarita in industria hoteliera, devenind astfel primul spital din India certificat de organismul DNV din Olanda.

Cele mai multe spitale si-au facut o regula din a nu le permite pacientilor sa consume mancaruri aduse din exterior, deoarece acestea ar putea fi contaminate ori gatite in mod necorespunzator, ceea ce poate duce mai tarziu la diverse complicatii.

Departamentul intern de servicii alimentare al spitalului Hinduja aplica protocoale stricte care sunt respectate pentru a mentine siguranta si igiena alimentelor. In fiecare zi, in spital sunt pregatite aproximativ 3500 portii de mancare.

Pramod Lele, directorul executiv al spitalului Hinduja, a declarat: “Alimentele si departamentul de servicii alimentare sunt la fel de importante in recuperarea rapida a pacientilor. Aceasta certificare este de obicei cautata in industria hoteliera, insa noi ne-am hotarat sa o obtinem.”

Procesul de certificare a implicat audituri efectuate de organismul de certificare olandez DNV Business Assurance Management. Acestea garanteaza ca sunt implementate sistemele necesare de management al sigurantei alimentelor si ca se aplica programe preliminare pentru asigurarea aceleiasi sigurante, dupa cum se mentioneaza in comunicat.

Spitalul face parte din Grupul Hinduja, este echipat ultramodern si detine un centru de cercetare medicala; se poate mandri cu peste 3 milioane de pacienti tratati pana acum si peste 1 milion de operatii chirurgicale. Pentru mai multe informatii, vizitati www.hindujahospital.com.

› Spital din Mumbai obtine certificarea HACCP