Home > Stiri EXTERNE > Societate de inchirieri auto, certificata ISO 27001

Inchcape Fleet Solutions obtine certificarea ISO/IEC 27001 pentru securitatea informatiei

10 mai 2012. Compania Inchcape Fleet Solutions, care ofera contracte de inchirieri auto si detine si administreaza o flota de masini de peste 46000 de vehicule, a anuntat astazi ca este prima companie britanica din acest domeniu de activitate care a obtinut certificarea ISO/IEC 27001 pentru securitatea informatiei.

ISO 27001 este cel mai cunoscut standard international care ajuta companiile si organizatiile din intreaga lume sa isi dezvolte un sistem de management al securitatii informatiei (SMSI).

Certificarea ISO 27001 dovedeste ca infrastructura si practicile utilizate de Inchcape Fleet Solutions indeplinesc criteriile stricte impuse de Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) in privinta capacitatilor de securitate ale companiei, confirmand angajamentul acesteia de a furniza solutii administrate si monitorizate bazate pe cele mai inalte standarde internationale.

Gary Woodcock, directorul financiar Inchcape Fleet Solutions, a comentat:

”IFS si-a dezvoltat un sistem robust de management al securitatii informatiei pentru a asigura increderea totala a clientilor nostri in faptul ca datele lor se afla pe maini bune. Suntem singurul parc auto aprobat de guvern pentru clientii care au cerinte ridicate privind securitatea. Pentru noi este imperativ, iar pentru clientii nostri este vital sa detinem dovada unei verificari independente a proceselor noastre, astfel incat am ales sa ne certificam conform cadrului ISO/IEC 27001.”

“Dupa cum o arata numarul relativ mic de companii britanice care au obtinut aceasta certificare, ISO/IEC 27001 este un standard destul de dificil de atins; cu toate acestea, cu ajutorul firmei de consultanta ISO Red Island Consulting, am fost capabili sa adoptam cadrul de control intern ISO/IEC 27001, asigurandu-ne ca drumul catre conformitate si certificare a fost unul eficace si eficient,” a continuat directorul.

“Toti clientii nostri si in special clientii nostri guvernamentali vor primi cu bucurie aceasta certificare care le economiseste timpul si efortul de a ne audita ei insisi. Ne putem concentra in continuare asupra activitatilor esentiale si a altor strategii legate de parcul auto,”

a adaugat el.

“Fiind o companie care administreaza o flota de masini, detinem inevitabil o cantitate semnificativa de informatii despre clientii nostri si despre soferii lor. Atingerea acestui standard ofera asigurari impartiale despre faptul ca aceste informatii sunt protejate conform celor mai inalte standarde din domeniu. Aceasta realizare demonstreaza ca Inchcape se straduie constant sa le ofere cele mai bune servicii clientilor si sa fie cu un pas inaintea concurentei,” a concluzionat Gary Woodcock.

Pentru informatii suplimentare, vizitati www.ifs.inchcape.co.uk.

› Societate de inchirieri auto, certificata ISO 27001