Home > Stiri EXTERNE > Firma de cercetare electronica certificata ISO 27001

Daegis primeste certificatul de conformitate ISO/IEC 27001 pentru securitatea informatiei

San Francisco, California. 30 mai 2012. Compania Daegis, furnizoare de solutii de cercetare electronica (eDiscovery), a anuntat astazi ca a primit recertificarea ISO/IEC 27001 pentru solutionarea litigiilor si pentru serviciile sale de cercetare electronica. Daegis a castigat initial certificarea ISO 27001 in aprilie 2009. Recertificarea este o dovada a angajamentului asumat de Daegis in pastrarea confidentialitatii, integritatii si disponibilitatii tuturor bunurilor informationale din posesia sa.

ISO/IEC 27001:2005 este un standard recunoscut international pentru sistemele de management al securitatii informatiei, standard dezvoltat de Organizatia Internationala pentru Standardizare.

Standardul specifica cerintele pentru elaborarea, implementarea, functionarea, monitorizarea, analizarea si imbunatatirea unui sistem documentat de management al securitatii informatiei luand in considerare ansamblul riscurilor care pot aparea intr-o organizatie.

Deoarece numarul platformelor pe care sunt create si stocate date continua sa creasca si sa se diversifice, securitatea informatiei devine o provocare de luat in seama de orice companie si de furnizorii sai. Aceasta problema este agravata de cantitatea mare de date care trebuie sa fie securizate. Atunci cand isi aleg colaboratorii, companiile – in special cele din industriile bine reglementate, ca cea medicala, farmaceutica sau financiara – au nevoie de un standard independent prin care sa evalueze securitatea informatiei oferita de acesti colaboratori. Familia de standarde ISO/IEC 27000 pune la dispozitie cadrul de evaluare necesar.

“Securitatea informatiei este poate provocarea numarul unu pe care trebuie sa o infrunte companiile anul acesta, deoarece se lupta sa isi adapteze politicile noilor tehnologii cloud. Daegis se dedica pastrarii confidentialitatii, integritatii si disponibilitatii tuturor bunurilor fizice si electronice, iar certificarea ISO 27001 este standardul de aur,”

a declarat Doug Stewart, director de tehnologie la Daegis.

“De cand am primit prima noastra certificare ISO 27001 in 2009, securitatea informatiei a devenit punctul central de interes pentru cercetarea electronica. Aceasta a adus o transformare in dezvoltarea produselor, serviciilor si tehnologiilor noastre, si ramane un motiv esential pentru care clientii aleg Daegis pentru proiectele lor de cercetare electronica.”

ISO/IEC 27001 stabileste un proces formal prin care toate sistemele de management al securitatii informatiei trebuie sa fie centralizate sub controlul conducerii. Pentru a-si demonstra conformitatea, echipa de conducere a Daegis a analizat sistematic riscurile legate de securitatea informatiei din organizatie, a pus la punct si a implementat o serie de politici, de proceduri si de masuri de control vizand securitatea informatiilor si a pus in aplicare un proces de management pentru a se asigura ca aceste politici vor ajunge sa indeplineasca nevoile companiei si pe cele ale clientilor sai.

Procesul a implicat auditarea fiecarui birou Daegis si a sistemului de management al securitatii informatiei (SMSI) de o echipa de auditori externi. Certificarea Daegis este valabila timp de trei ani, cu audituri anuale de supraveghere in fiecare an. Pentru mai multe informatii, vizitati www.daegis.com/about-daegis/iso-certification.

› Firma de cercetare electronica certificata ISO 27001