Home > Stiri EXTERNE > Spital Universitar cu 12 certificari ISO

Un total de 12 certificari ISO recunosc calitatea Complexului Spitalier Universitar Insular Materno-Infantil din Insulele Canare

Las Palmas de Gran Canaria. 2 septembrie 2011. Complexul Spitalier Universitar Insular Materno-Infantil detine in prezent doisprezece certificari ISO 9001 : 2008, prin care i se recunoaste “inalta calitate” a serviciilor oferite in conformitate cu cerintele standardului international al managementului calitatii.

Aceasta recunoastere a fost atinsa dupa incheierea unui audit de certificare efectuat de organismul Lloyd’s Register Quality Assurance Limited (LRQA), potrivit declaratiei de presa date publicitatii de guvernul insular.

Standardul ISO 9001:2008 descrie un sistem de management aplicabil la nivel international care “demonstreaza capacitatea serviciilor certificate de a gestiona si a controla procesele intr-o maniera care sa asigure bunastarea si satisfactia ” pacientilor-clienti. Standardul international a fost adoptat de Uniunea Europeana si implicit de Spania, Insulele Canare constituind o comunitate autonoma a acestei tari.

Complexul Spitalier Universitar Insular Materno-Infantil a primit certificari pentru: serviciile farmaceutice, serviciile de testare ale functiilor intestinale si serviciul de medicina intensiva oferite de Spitalul Universitar Insular din Gran Canaria, ca si pentru serviciile farmaceutice oferite de Spitalul Universitar Materno-Infantil din Insulele Canare.

Alte servicii recunoscute au fost cele de electromedicina, medicina fizica, anatomie patologica, medicina preventiva si directia de gestiune a resurselor umane ale centrului spitalier.

Auditul de certificare ISO a confirmat, din nou, si serviciul de medicina intensiva pediatrica al Spitalului Universitar Materno-Infantil din Insulele Canare, care se dedica gestionarii de servicii spitaliere de medicina intensiva pediatrica destinate pacientilor cu tulburari cardiovasculare grave, cu probleme metabolice si hidroelectrolitice, dar si cu probleme neurologice, printre altele.

In acest mod, in timpul procesului de certificare au fost luate in considerare diferite aspecte ca: politicile calitatii, satisfactia pacientilor, imbunatatirea instrumentelor utilizate si a infrastructurii Complexului Spitalier Universitar Insular Materno-Infantil. sursa: www.europapress.es

› Spital Universitar cu 12 certificari ISO