Home > Stiri EXTERNE > Fabrica de produse lactate primeste certificarea ISO 22000

Coega Dairy obtine certificatul international ISO 22000 pentru securitate alimentara

Africa de Sud, 1 octombrie 2012. COEGA Dairy, situata in zona de dezvoltare industriala Coega, a devenit prima fabrica sud-africana de produse lactate care a primit certificarea ISO 22000, standardul international pentru sistemul de management al sigurantei alimentare.

Aflata in zona Golfului Nelson Mandela, aceasta fabrica de lactate este unul dintre cei mai importanti investitori in prelucrarea produselor agricole din Port Elizabeth si din imprejurimi.

“Faptul ca suntem prima fabrica de lactate din Africa de Sud care primeste aceasta certificare internationala atat de cautata reprezinta o onoare exceptionala pentru noi,”

a declarat cu aceasta ocazie Hennie Kleynhans, CEO, Coega Dairy.

“Inainte de a primi certificarea haccp a trebuit sa realizam un audit care a impus examinarea documentatiei si verificarea calitatii produselor noastre, de cand pleaca de la ferme ca materie prima si pana cand ajung la consumatori,”

a adaugat Kleynhans.

Exista numeroase standarde dedicate sigurantei alimentelor, insa standardul ISO 22000 care contine principiile analizei riscurilor si a punctelor critice de control (HACCP) este singurul care se bucura de o recunoastere mondiala.

Certificarea ISO 22000 a fost conceputa pentru a garanta integritatea sistemelor de management al sigurantei alimentare in organizatii care prelucreaza produse de origine animala, produse vegetale perisabile, produse cu termen mare de valabilitate si alte ingrediente alimentare cum ar fi aditivii, vitaminele, bioculturile si materialele utilizate pentru ambalarea alimentelor.

Coega Dairy este prima fabrica de produse lactate din Africa de Sud care a investit in solutii de prelucrare a laptelui mai eficiente decat UHT (la temperaturi extrem de inalte).

Fabrica se numara printre cele mai ecologice din lume, economisind cantitati substantiale de apa si energie. Capacitatile sale de productie eficienta au un impact foarte redus asupra mediului. Fabrica mai este certificata si Kosher si Halaal si produce laptele si untul marca Coastal View, intentionand sa lanseze in curand o gama de produse imbunatatite.

Ayanda Vilakazi, directorul de marketing si comunicare al Coega Development Corporation, a spus ca fabrica de lactate a reusit sa obtina conformitatea cu standardele de protectie a mediului, a creat noi locuri de munca si si-a extins operatiunile.

“Certificarea ISO 22000 este inca o realizare demna de remarcat a unuia dintre investorii nostri cei mai de succes,” a mai spus Vilakazi.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.coegadairy.com.

› Fabrica de produse lactate primeste certificarea ISO 22000