Home > Articole ISO > Lupta pentru consumatori si standardizarea

Lupta pentru consumatori – interviu cu Norma McCormick (Canada):

Presedinte, Comisia ISO pentru politica privind protectia consumatorilor (ISO / COPOLCO).

M-am implicat in procesul de standardizare deoarece standardele sunt foarte importante in domeniul meu de activitate, sanatate si securitate ocupationala.

A fost o cale logica pentru mine de a-mi extinde domeniul de interes pentru sanatatea si siguranta consumatorilor, iar acest lucru m-a condus spre ISO.

Am fost presedinte, coordonator si membru al mai multor comisii de standardizare, nationale si internationale.
Sunt in prezent presedinte al comitetului ISO pentru politica privind protectia consumatorilor (ISO / COPOLCO).

Si sunt foarte mandra de lunga istorie a contributiilor aduse femei la chestiunile de interes a consumatorilor si a realizarilor lor in procesul de standardizare.

ISO / COPOLCO, care ofera ISO sfaturi din punctul de vedere al consumatorului cu privire la standardizarea actuala si potentiala si a muncii de evaluare a conformitatii, are istorie semnificativa a participarii femeilor in aceste procese.

In istoria sa de aproape 35 de ani, au fost 9 presedinti, dintre care 5 au fost femei!

Chiar si in 1978, in sedinta noastra initiala, un procent mai mare de 40 de delegati prezenti din cadrul a 17 tari, au fost femei.

Si astazi foarte multe femei participa la lucrarile tehnice nationale si internationale.

In calitatea de membru a 3 comitete tehnice canadiene, am placerea de a observa ca intr-o proportie din ce in ce mai ridicata femeile vin pentru a contribui cu expertiza lor. (interviu acordat Organizatiei Internationale pentru Standardizare cu ocazia Zilei Internationale a Femeii)

› Lupta pentru consumatori si standardizarea