Home > Stiri EXTERNE > Un hotel “verde” in cartierul Défense

Un hotel “verde” in cartierul Défense, certificat ISO 14001

28 iunie 2011. Hotelul Renaissance din cartierul Défense din Paris, condus de Willy Libert, a obtinut certificarea ISO 14001 luna trecuta, pentru sistemul de management al mediului. Este primul hotel “verde” al marcii Renaissance care a obtinut aceasta certificare si al doilea al grupului Marriott din Franta.

Hotelul Renaissance Paris la Défense are dimensiuni impresionante, posedand 327 de camere si fiind situat langa Grande Arche. Cu cele treisprezece sali de conferinte, un restaurant si un bar, hotelul este dedicat in special clientelei din mediul de afaceri. Auditat de Afnor (Asociatia Franceza de Standardizare), hotelul a primit certificarea ISO 14001, etalandu-si angajamentul fata de protejarea mediului inconjurator.

Noua luni pentru a obtine certificarea ISO 14001

“Ne-au trebuit aproape noua luni de zile pentru a ne pregati,” a declarat Meena Guirauden, secretar executiv. “Implicarea hotelului a fost foarte puternica, avand parte de angajamentul tuturor departamentelor. Din punct de vedere financiar, demersul a necesitat 50 000 € in investitii suplimentare pentru a efectua modificarile necesare : instalarea de leduri pretutindeni in locatie, implementarea unui sistem de gestiune centralizata a temperaturilor, sensibilizarea personalului fata de bunele practici, cu sedinte de formare sprijinind telul nostru, informarea clientilor gratie unui afisaj dinamic, schimbarea furnizorilor unde a fost nevoie (alegand numai furnizori angajati in demersuri ambientale), studii pentru limitarea emisiilor de carbon…In sfarsit, angajamentul este la fel de eficient si la nivelul clientelei, cu oferte de genul “zilele de studiu ecologic” sau cu “un pachet verde” care contine servicii si prestatii care respecta mediul.”

Parte a angajamentului sau fata de standardul ISO 14001, hotelul si-a fixat un anumit numar de obiective ca: reducerea consumului electric, reducerea consumului de hartie, alegerea noilor furnizori care sunt la fel de implicati in problemele de mediu etc.

Hotelul Renaissance Paris La Défense, care a realizat in 2010 o rata de ocupare de 72 % si care estimeaza sa ajunga la 74 % in 2011, este bine pozitionat pentru a deveni unul dintre hotelurile cele mai “verzi” din cartierul Défense. El reprezinta, de asemenea, un exemplu de urmat pentru lantul Marriott.
sursa: www.lhotellerie-restauration.fr/

› Un hotel “verde” in cartierul Défense