Home > Stiri EXTERNE > ISO 16612-2 a primit premiul Intertech Technology

NPES anunta ca standardul ISO 16612-2 (PDF/VT) a primit premiul Intertech Technology

Premiul recunoaste dezvoltarea tehnologiilor, prevazand un mare impact asupra comunicatiilor grafice si a domeniilor inrudite

3 august 2011. Reston, Virginia. NPES, secretar al Organizatiei Internationale pentru Standardizare/ Comitetul Tehnic 130/Grupul de lucru 2 (Schimburi de date inainte de tiparire –“prepress”), a anuntat ca standardul ISO 16612-2 Tehnologia grafica – Schimb de date variabile – Partea a 2-a: Utilizarea PDF/X-4 si PDF/X-5 a primit premiul InterTech Technology Award. Acest premiu prestigios este sponsorizat de Printing Industries of America, fiind un semn de distinctie acordat dezvoltarii tehnologiilor despre care se prevede ca vor avea un impact major asupra artelor grafice si a domeniilor inrudite.

Potrivit presedintelui NPES, Ralph Nappi, “Standardele, ca PDF/VT, sunt din ce in ce mai importante pentru viitorul succes al industriei noastre. NPES si-a asumat un rol de lider in aceasta activitate deoarece va simplica derularea operatiunilor digitale, usurand procesul prin care companiile care se ocupa de imprimare isi adauga date variabile in operatiunile lor.”

Dezvoltarea acestui important standard international este rodul cunostintelor de specialitate si a eforturilor depuse de membrii Task Force 3 apartinand de ISO/TC130/WG2, condusi de presedintele Tim Donahue, director consultant, Kodak MarketMover Business Advantage Solutions si vicepresedintele Dov Isaacs, din partea Adobe Systems Incorporated.

ISO 16612 – 2 defineste formatul documentelor PDF/VT si metodele prin care se da posibilitatea unui schimb de incredere al documentelor privind datele variabile.

Acest standard incurajeaza pe cei implicati in imprimarea de date variabile sa profite de instrumentele, conventiile si tehnologiile care se folosesc deja pe scara larga.

ISO 16612-2:2010 poate fi achizitionat de la NPES, ca si de la organizatiile nationale de standardizare membre ISO. Puteti vizita si adresa http://npes.org pentru mai multe informatii. sursa: www.whattheythink.com

› ISO 16612-2 a primit premiul Intertech Technology