Home > Stiri EXTERNE > Rezultatele concursului de afise ISO

Rezultatele concursului de afise din cadrul Zilei Mondiale a Standardelor 2011

Asociatia Mondiala a Standardelor – The World Standards Cooperation (WSC) a anuntat rezultatele concursului de postere pentru Ziua Mondiala a Standardelor 2011, concurs care a atras 45 de participanti si 2000 de voturi.

Deschis tuturor, obiectivul concursului a fost crearea unui poster pentru Ziua Mondiala a Standardelor, celebrata pe 14 octombrie, cu tema “Standardele Internationale – Crearea increderii la nivel global”.
Organizatorul concursului, WSC, este o entitate alcatuita din Comisia Electrotehnica Internationala – International Electrotechnical Commission ( IEC ), Organizatia Internationala pentru Standardizare – International Organization for Standardization ( ISO ) si Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor – International Telecommunication Union (ITU).

Premiul I este acordat Caterinei Fiorani (Italia), alaturi de suma de 1.500 de franci elvetieni.

Urmatorii clasati primesc fiecare cate 500 franci elvetieni, acestia fiind:
• Echipa compusa din Alexandra Schoenitz, Avoine Eurydice, Gorgas Cornell si Cerdan Thibaud (Franta / Germania)
• Teguh Pribadi Adi Nugroho (Indonezia)
• Eva Kohl (Germania).

Castigatoarea, Caterina Fiorani, este o tanara arhitecta, care lucreaza in mod independent in Roma.
Acesta este modul in care ea explica sursa de inspiratie pentru posterul castigator: “Exista unele gesturi care au o valoare universala: unul dintre ele este o palma deschisa, care poate indica un salut, o intampinarea binevoitoare, asigurarea unei atitudini pasnice, o profunda incredere in abilitatile umane.

“Doua maini deschise in contact sugereaza onestitate si ajutorul acordat de un om semenilor sai, ceea ce face posibila cooperarea pentru un scop comun.
Mai mult decat atat, doua maini amintesc de conceptul de munca, care reprezinta instrumentul principal prin care omul obtine calitatea roadelor activitatii sale, trasatura puternic sprijinita de standardele internationale, unelte ajutatoare necesare si puternice in obtinerea excelentei.

“Intreaga lume este reprezentata prin puncte, un semn grafic standardizat care simbolizeaza speranta cu privire la existenta demnitatii in mod egal, pentru toate fiintele umane de pe glob.
Utilizarea culorilor subliniaza diferentele locale, o valoare adaugata care nu trebuie sa fie uitata.”

Concursul a fost promovat prin intermediul mass-mediei sociale (Twitter, Facebook) si votul a avut loc on-line. Votul s-a dovedit a fi atat de popular incat termenul limita a trebuit sa fie extins pana la finele lunii mai.

Ultimii participanti au fost selectati de catre WSC, fiind afisati pentru pentru a fi votati pe site-ul organizatiei.
Asociatia Mondiala a Standardelor a fost infiintata in anul 2001 cu scopul de a consolida si de a promova sistemele internationale de standarde IEC, ISO si ITU, bazate pe voluntariat si consens.

In fiecare an, pe 14 octombrie, membrii IEC, ISO si ITU sarbatoresc Ziua Mondiala a Standardelor, care reprezinta un mijloc de omagiere a eforturilor de colaborare a mii de experti la nivel mondial ce dezvolta acorduri tehnice voluntare, acestea urmand a fi publicate sub forma de standarde internationale.
In plus fata de poster, cei trei parteneri vor concepe un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Standardelor. (www.iso.org)

› Rezultatele concursului de afise ISO