Home > Noi STANDARDE ISO > Revista ISO din iunie pune accentul pe inovatie

27 iunie 2012. In ziua de azi, inovatia este cruciala pentru supravietuirea organizatiilor. Departe de a constitui o bariera in calea inovatiei, standardele internationale pot fi un important factor de impulsionare a acesteia. Editia din iunie 2012 a revistei ISO Focus+ scoate in evidenta standardele cheie care revolutioneaza industria si ajuta la rezolvarea unor probleme presante. Publicatia examineaza modul in care standardele au un impact asupra inovatiei, stabilind directia unor viitoare dezvoltari tehnologice.

Evolutia tehnologiei si explozia internetului, site-urile web, retelele sociale si serviciile online contribuie la sporirea provocarilor pe care trebuie sa le infrunte industria si consumatorii.

Standardele sunt elemente de constructie care influenteaza aceste progrese. Ele pot ajuta la garantarea performantei noilor tehnologii si actioneaza ca un catalizator al gandirii inovatoare si al creativitatii.

Editia din iunie 2012 a revistei ISO Focus+ reuneste o serie de articole care se refera in principal la standardele elaborate de comitetul tehnic ISO/IEC JTC 1, Tehnologia informatiei. Acest comitet ofera o infrastructure IT&C solida, definind structurile de baza pe care sunt construite noile tehnologii.

Impactul muncii acestui comitet este unul enorm, activitatea lui ajutand lantul de aprovizionare sa urmareasca, sa obtina si sa gestioneze date si informatii pentru identificarea personalului, tranzactiilor si resurselor. Articolele acopera diverse subiecte, plecand de la cloud computing, codurile de bare si RFID, pana la casele inteligente si multimedia.

Revista mai cuprinde si articole despre masele plastice biodegradabile si captarea si stocarea carbonului, ca si despre continuitatea afacerii, expunand rolul important pe care il joaca standardele internationale in sprijinirea noilor evolutii din aceste domenii.

De altfel, insasi Organizatia Internationala pentru Standardizare se afla constant in plina inovare, revizuindu-si procesul de dezvoltare de standarde pentru a indeplini mai bine cerintele partilor interesate si pentru a raspunde si mai rapid nevoilor pietei.

Editia din iunie 2012 a revistei ISO Focus+ prezinta un interviu exclusiv cu Geesung Choi, vicepresedintele si directorul executiv al companiei Samsung Electronics Co., Ltd.

Geesung Choi scoate in relief beneficiile concrete pe care standardele internationale ISO i le ofera companiei Samsung:

“In stabilirea infrastructurii operationale si a liniilor de produse, adoptarea riguroaselor standarde ISO – care si-au dovedit valoarea de-a lungul mai multor decenii – ne-a ajutat sa ne crestem valoarea, eficienta si fiabilitatea marcii. Recunoscand aceste beneficii, noi participam si contribuim la specificatiile noilor tehnologii si la liniile directoare privind securitatea si performanta, ca si la metodologiile de estimare a performantei pentru noile solutii inovatoare.” (dupa un comunicat de presa al ISO.org)

› Revista ISO din iunie pune accentul pe inovatie