Home > Articole ISO > Registre de calitate la produse agricole si alimentare

Registrele europene de calitate pentru produsele agricole si alimentare sunt următoarele:

505 denumiri de origine protejată (DOP): denumiri ale unor produse cu caracteristici se datorează în mod exclusiv sau esențial locului lor de producție și priceperii producătorilor locali. Produsul agricol sau alimentar trebuie să fi fost produs, procesat și preparat într-o zonă geografică dată, prin utilizarea unui know-how recunoscut.

465 de indicații geografice protejate (IGP): produse agricole și alimentare a căror reputație sau ale căror caracteristici sunt strâns legate de desfășurarea activității de producție într-o zonă geografică dată. Cel puțin una din etapele de producție, procesare sau preparare trebuie să aibă loc în zona geografică respectivă.

30 de specialități tradiționale garantate (STG): denumiri de produse care garantează caracterul tradițional al produsului, fie prin compoziția acestuia, fie prin metoda sa de obținere. Produsele care poartă denumirea de STG nu sunt legate de o zonă geografică anume, însă trebuie să fie produse conform specificațiilor prestabilite. (sursa: Comisia Europeana)

› Registre de calitate la produse agricole si alimentare