Home > Stiri EXTERNE > Departamentul de Inginerie Marina al Colegiului Jefri Bolkiah (MKJB) obtine ISO 9001:2008

Kuala Belait, Brunei – O ceremonie a avut loc pentru inmanarea certificarii ISO 9001:2008 Departamentului de Inginerie Marina al Colegiului de Inginerie Jefri Bolkiah (MKJB) si participantilor la cursul “Introducere in ISO 9001: 2008 si Audit Intern”.

Decanul colegiului, Mohd Sharifuddin bin Haji Mohd Salleh, a spus intr-un discurs: “MKJB face tot posibilul sa se asigure ca absolventii colegiului vor fi angajati marini inalt calificati si ca vor indeplini standardele STCW95s impuse de Conventia Organizatiei Maritime Internationale (IMO).”

El a spus ca ISO este un acord international privind practicile managementului calitatii si ca ISO 9001: 2008 expune cerintele care trebuiesc indeplinite.

El a explicat ca afacerile nu se pot extinde daca nu au stabilita o asigurare a calitatii si ca este obligatoriu pentru colegiu sa aiba un sistem al asigurarii calitatii bine pus la punct pentru a fi recunoscut drept o institutie demna de a oferi instruire pentru navigatori.

Tocmai de aceea Departamentul de Inginerie Marina al colegiului a dorit sa obtina certificarea ISO 9001:2000, in vederea careia a fost ulterior riguros verificat.

Decanul a adaugat ca, gratie schimbarilor pozitive din cadrul operatiunilor departamentului, MKJB lupta acum pentru a-si extinde domeniul si in alte departamente de inginerie.

MKJB si Bureau Veritas (BV) au colaborat pentru a tine cursul de “Introducere in ISO 9001:2008 si Audit Intern” anul acesta, in luna ianuarie.
Decanul a subliniat ca participarea a fost coplesitoare si ca un curs asemanator se va tine cu titlu de incercare si in perioada 7 – 9 martie.

In cadrul evenimentului, directorul de certificari Bureau Veritas, Amir Mahalingam, a inmanat certificatul ISO 9001: 2008 decanului colegiului. Apoi a urmat inmanarea de certificate participantilor care au incheiat cursul.
sursa: www.brudirect.com

› Departamentul de Inginerie Marina al Colegiului Jefri Bolkiah (MKJB) obtine ISO 9001:2008