Home > Stiri EXTERNE > Firma obtine subventie pentru certificarea ISO 9001

Lakeland Feed primeste o subventie pentru a obtine certificatul ISO 9001 pentru calitate

3 noiembrie 2012. Firma Lakeland Feed and Supply din Hamilton a primit o subventie de 30000 $ de la Departamentul Agriculturii din Montana pentru a obtine o importanta certificare ISO 9001 pentru fabrica sa din Hamilton. Compania a fost sprijinita in acest demers de Autoritatea pentru Dezvoltare Economica a Districtului Ravalli (RCEDA), care, de altfel, administreaza aceasta subventie.

“Lakeland este un jucator cheie in cresterea sectorului agricol al economiei noastre locale si statale si acesta este un pas mare pentru ei,” a declarat John Schneeberger din partea RCEDA.

Subventia, care a fost obtinuta cu ajutorul programului “Crestere prin agricultura” initiat de Departamentul Agriculturii, este menita sa acopere cheltuielile pe care producatorul de furaje le va face pentru a obtine certificarea Organizatiei Internationale pentru Standardizare, care le va deschide calea de acces catre noi piete de desfacere pe care activeaza mari producatori si distribuitori care solicita detinerea certificarii ISO 9001.

Mike Pflieger, patronul Lakeland, si-a exprimat recunostinta pentru primirea acestei subventii. “Faptul ca vom fi singura fabrica din Montana certificata ISO ne va permite sa continuam sa crestem valoarea culturilor cultivate local si regional,” a spus el.

Cassie Romano, directorul financiar Lakeland, a spus ca vor fi realizate unele imbunatatiri ale unitatii care sunt cerute in vederea certificarii ISO. “ISO este un program de management al calitatii, care impune standarde prin care se asigura procese de functionare coerente,” a declarat Romano.

“Vom colabora indeaproape cu Montana Manufacturing Extension Center (MMEC) pentru a ne moderniza infrastructura dupa cum este nevoie pentru a fi in conformitate cu standardul ISO 9001. Detinerea certificarii ISO ii va permite Lakeland Feed sa concureze pe piete pe care in momentul de fata nu are acces.”

“Initiativele privind siguranta alimentara si sistemele de management al calitatii devin tot mai prevalente in lantul de aprovizionare alimentar,” a declarat Jeremy Wolf din partea MMEC.

“Standardul ISO pune la dispozitie un sistem consacrat al calitatii, utilizat in industria prelucratoare traditionala si aplicat in prezent si in industria alimentara. Asteptam cu nerabdare sa ajutam si alta companie din Montana sa obtina certificarea ISO.”

Lakeland are 38 angajati in unitatile sale din Hamilton, Alberton si Dillon. Firma produce o gama larga de furaje, iar unitatea sa din Hamilton achizitioneaza grane de la producatorii locali si regionali pentru a-si fabrica propriile marci de produse, pe care le comercializeaza la nivel national.

Lakeland a facut investitii masive in unitatea din Hamilton de cand aceasta a fost cumparata de Pflieger in 2000, renovand fabrica si dubland spatiul de depozitare, si construind o noua ferma si un magazin cu produse agricole pe Marcus Street.

ISO 9000 este o serie de standarde internationale cu ajutorul carora producatorii isi pot elabora si mentine un sistem certificat de management al calitatii. Certificarea ISO impune o asigurare de terta parte a faptului ca producatorul respectiv se conformeaza cerintelor standardului. Serviciile de consultanta ISO necesare certificarii vor fi puse la dispozitie de Montana Manufacturing Extension Center. Pentru mai multe informatii, vizitati www.lakelandfeeds.com.

› Firma obtine subventie pentru certificarea ISO 9001