Home > Stiri EXTERNE > UNBS va lucra cu firmele din China in privinta calitatii

Huawei Technologies primeste certificarea ISO 9001:2008

3 iulie 2011. Biroul National de Standarde din Uganda (UNBS) a felicitat guvernul chinez pentru lupta sa impotriva bunurilor care nu ating standardele si pentru recomandarea data investitorilor chinezi de a adera la standardele locale si internationale.

“Tendinta actuala a investitorulor chinezi din Uganda in ceea ce priveste conformarea la calitate si la standarde este foarte laudabila,” a spus dr. Terry Kahuma, directorul executiv al UNBS, explicand certificarea ISO 9001 pentru sistemul de management al calitatii, acordata saptamana trecuta companiei Huawei Technologies.

James Mutende, ministrul de stat al industriei, a fost prezent in calitate oficiala la eveniment.

Kahuma a spus ca Huawei a primit inca alte doua certificate ISO 9001:2008 pentru echipamentul sau terminal si auxiliar, multumita conformarii la standardele locale si internationale.

El a subliniat ca aceste certificate intaresc ideea de calitate a produselor Huawei si acorda companiei permisiunea de a afisa logoul calitatii UNBS pe produsele sale folosite de companiile locale de telecomunicatii.

ISO 9001: 2008 este un standard general aplicabil tuturor afacerilor care isi doresc sa demonstreze conformitatea cu controlul calitatii si cu monitorizarea proceselor, a precizat Kahuma.

Ambasadorul chinez in Uganda, Sun Heping, a sfatuit Huawei sa pretuiasca acest premiu al excelentei si sa munceasca din greu pentru a pastra imaginea companiilor chineze care lucreaza pentru a se promova, intarind bunele relatii dintre Uganda si China.

Vicepresedintele Huawei pentru Europa si Africa de Sud, Li Junjun, a spus ca, desi compania este internationala, ea are o prezenta foarte puternica pe piata din Uganda.

“Huawei adera la strategiile tranferului de cunostinte si la localizarea serviciilor in cazul Ugandei,” a mai precizat Junjun. sursa: http://www.newvision.co.ug

› UNBS va lucra cu firmele din China in privinta calitatii