Home > Noi STANDARDE ISO > Certificatul ISO 14001 si cele 10 capcane de evitat

Afnor lanseaza “Certificarea ISO 14001 – cele 10 capcane de evitat”

10 iulie 2012. Asociatia Franceza de Standardizare isi propune, prin intermediul cartii publicate luna trecuta de Afnor Editions, «Certification ISO 14001- Les 10 pièges à éviter», sa ofere explicatii concrete in privinta standardului ISO 14001 pentru sistemele de managementul mediului. Aceasta publicatie a fost conceputa pentru a ajuta persoanele insarcinate, in cadrul propriilor organizatii, cu problemele de mediu, si pentru a le permite astfel sa se dedice procesului de certificare finalizat prin auditul realizat de un organism de terta parte.

Scrisa in colaborare de Loetitia Vaute-Samanni si Marie-Paule Grevêche, cartea, care se afla deja la a treia sa editie, atinge pas cu pas obiectivele mentionate mai sus.

Prima parte a cartii expune pur si simplu motivele si interesul demararii unui proces de certificare ISO 14001 intr-o organizatie si prezinta pe larg aspectele juridice, responsabilitatile si sanctiunile administrative, penale si civile.

Partea a doua trece in revista cele zece capcane ale standardului si explica in mod metodic cum pot fi ele evitate. Cititorul va gasi suficiente repere de lectura, deoarece fiecare capcana ese abordata urmand acelasi rationament: explicarea capcanei, intrebarile pe care le va pune auditorul in aceasta privinta, abaterile majore care trebuie evitate, prezentarea cerintelor standardului, cum trebuie raspuns la ele si elementele care trebuie aduse ca marturie in timpul unui audit.

Loetitia Vaute-Samanni, doctor in chimia mediului industrial, inginer consultant din anul 1999, a colaborat in probleme de mediu cu numeroase organizatii de toate marimile.

Marie-Paule Grevêche, doctor in drept, avocat la Baroul din Rennes, se ocupa de programe de formare in dreptul mediului si colaboreaza cu firmele de consultanta din domeniu.

Cartea poate fi achizitionata la pretul de 40,65 € fara TVA vizitand magazinul online Afnor: www.boutique.afnor.org/livre/certification-iso-14001-les-10-pieges-a-eviter/article/797897/3465368?codeaff=1.

› Certificatul ISO 14001 si cele 10 capcane de evitat