Home > Stiri EXTERNE > Interoute obtine certificatul ISO 27001

Interoute obtine certificarea ISO 27001 (securitatea informationala) pentru centrul de operatiuni din Praga

15 iunie 2011. Interoute, un detinator si operator al unei retele de telecomunicatii dintre cele mai avansate tehnologic din Europa, a castigat certificarea ISO 27001 pentru centrul sau de operatiuni in retea si de contact cu clientii din Praga.

“Sistemul de management al securitatii informatiei certificat de ISO 27001 da intreprinderilor impulsul de a-si incredinta datele esentiale solutiilor noastre administrate,” a declarat Joe Stevens, insarcinat cu securitatea datelor si gestionarea riscurilor in cadrul Interoute.

Rapoartele recente din industria IT&C au aratat ca nivelul de programe virusate si de amenintari specifice in corporatii este in crestere in Europa. Fraudele online si operatiunile de accesare ilegala a retelelor computerizate au costat numai economia britanica aproximativ 44 miliarde de dolari pe an si au ridicat riscuri reale in privinta bunurilor IT din corporatii.

Sediul central de operatiuni Interoute, recent deschis in City West, Praga, monitorizeaza date care circula de-a lungul a peste 60000 kilometri de fibra optica in 72 de tari.

Certificarea ISO 27001 garanteaza ca centrul de operatiuni in retea si de contact cu clientii din Praga utilizeaza cele mai bune practici de managementul securitatii pentru a proteja datele din cloud fata de riscurile de securitate IT&C.

“Mediul de afaceri de pretutindeni se confrunta cu provocarile administrarii cantitatii vaste si crescande de date critice; stocarea in cloud este o solutie agreata,” a adaugat Stevens. “Cu toate acestea, el trebuie sa aiba incredere ca datele primesc un nivel corespunzator de disponibilitate si de securitate.”

“Extinderea acreditarii ISO 27001 la centrul nostru de operatiuni din Praga demonstreaza angajamentul nostru fata de managementul securitatii,” a mai spus Stevens. “Ca detinatori ai celui mai mare cloud privat din Europa, noi intelegem foarte bine importanta securitatii si nevoia de a proteja datele critice ale corporatiilor.”

Interoute ofera produse de transmisie protejata, protectie pentru MPLS VPN, DDoS, programe de securitate firewall, detectarea intruziunilor si alte servicii de protectie, ca si solutii de gazduire administrata.

Compania a adoptat si a integrat certificarea ISO 27001 in intregul sau portofoliu de produse si de procese de operare cu scopul de a mentine obiectivele de securitate si de calitate adresate clientilor sai.

Interoute a mai castigat de curand si certificarea PCI SS pentru centrul sau de date din Londra. Interoute a atins conformitatea prin intermediul unui evaluator al calitatii calificat si independent pentru solutiile sale de gazduire administrata, au precizat surse oficiale din cadrul companiei. sursa: http://callcenterinfo.tmcnet.com

› Interoute obtine certificatul ISO 27001