Home > Stiri EXTERNE > Acreditare ISO 17025 pentru Soliatis

20 iunie 2011. Soliatis Lab, un laborator de testare specializat in documentele de identificare electronica (eID), a primit acreditarea ISO 17025 pentru testele sale RF (frecventa radio) care indeplinesc cerintele standardelor ISO 14443 si ICAO.

Compania a declarat ca a obtinut o noua extensie a acreditarii sale ISO 17025, pentru testele (analoage) ISO 14443 si ICAO RF din partea Comité Français d’Accréditation – Comitetul Francez de Acreditare (COFRAC), organizatia insarcinata cu acreditarile acordate laboratoarelor de testare.

Aceasta vine in completarea acreditarii obtinute in luna octombrie 2009 pentru straturile care pot fi aplicate (ICAO si IAS-ECC) si pentru partile digitale (ICAO si ISO 14443). Ca rezultat, Soliatis poate sa testeze de acum inainte carduri ID, pasapoarte electronice si alte documente de identificare in ceea ce priveste aspectele digitale, de frecventa radio si de rezistenta.

ICAO (Organizatia de Aviatie Civila Internationala) elaboreaza standarde care garanteaza interoperabilitatea si securitatea documentelor de identificare. Aceste standarde se bazeaza pe standardul ISO 14443, care acopera mijloacele de comunicare prin frecventa radio (RF).

Comité Français d’Accréditation – Comitetul Francez de Acreditare (COFRAC) este organismul responsabil de evaluarea si acreditarea laboratoarelor de testare din Franta. COFRAC este membru al ILA C (International Laboratory Accreditation Cooperation). sursa: www.securitydocumentworld.com

› Acreditare ISO 17025 pentru Soliatis