Home > Stiri EXTERNE > BNY Mellon obtine certificatul ISO 14001 de mediu

Liderul mondial in managementul investitiilor obtine certificarea ISO 14001 pentru sediul sau regional din Londra

Birourile londoneze BNY Mellon demonstreaza respectarea standardului recunoscut international al sistemului de management al mediului

Londra, 20 august 2012. Bank of New York Mellon, liderul mondial in managementul investitiilor si in serviciile de investitii, a obtinut certificarea unui standard recunoscut international pentru performanta sistemului de management al mediului pentru sediul sau central regional din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), situat pe Queen Victoria Street din Londra.

Certificarea Organizatiei Internationale pentru Standardizare (ISO) ilustreaza angajamentul ferm al BNY Mellon fata de dezvoltarea durabila a afacerilor.

“Succesele care se refera la sustenabilitate, asa cum este certificarea ISO 14001, ne subliniaza angajamentul ferm fata de responsabilitatea sociala prin aplicarea unor standarde ridicate ale performantei ecologice si prin gestionarea riscurilor care au legatura cu mediul. Masurile voluntare care au dus la aceasta realizare ne demonstreaza dorinta de a urma practici de afaceri responsabile fata de mediu si de a face imbunatatiri continue,” a declarat Jim McEleney, director de operatiuni pentru zona EMEA la BNY Mellon.

ISO 14001 este un standard recunoscut international, care stabileste cerintele pentru dezvoltarea si implementarea unui sistem de management al mediului (SMM). Certificarea ISO 14001 demonstreaza faptul ca imobilul din Queen Victoria Street nu numai ca respecta toate legile si reglementarile de mediu aplicabile, ci si adera la procesele si procedurile documentate pentru a-si implementa, mentine si imbunatati sistemul de management al mediului care dicteaza practicile sale de afaceri.

Aceste practici sunt variate, de la gestionarea deseurilor si initiativele de reciclare pana la consumul inteligent de energie si materiale si utilizarea resurselor pentru reducerea impactului activitatilor asupra mediului inconjurator.

ISO, cel mai mare dezvoltator de standarde internationale voluntare din lume, expune cele mai noi specificatii pentru produse, servicii si bunele practici de afaceri, ajutand la eficientizarea a numeroase companii. Organizatia a fost infiintata in 1947, iar cele peste 19000 de standarde internationale ISO elaborate in urma unui consens mondial acopera aproape toate aspectele referitoare la tehnologie si afaceri, incluzand sistemele si cele mai bune practici de management al mediului.

Obtinerea certificarii ISO 14001 face parte din initiativa de responsabilitate sociala corporativa (RSC) din cadrul BNY Mellon, care reflecta prioritatile mondiale de afaceri ale companiei, cu un accent puternic pe etica, transparenta si fiabilitate operationala. Angajamentul partilor interesate si managementul talentului sunt elemente esentiale pentru mentinerea unui program RCS de varf. Angajamentul BNY Mellon fata de diversitate si includere, fata de investitia in comunitate si durabilitatea mediului este asumat de intregul consiliu de administratie.

BNY Mellon este o companie internationala care furnizeaza servicii financiare prin care ajuta clientii sa isi gestioneze activele financiare. Compania isi desfasoara activitatea in 36 tari si se adreseaza unei game foarte extinse de piete. BNY Mellon apartine de Bank of New York Mellon Corporation. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.bnymellon.com.

› BNY Mellon obtine certificatul ISO 14001 de mediu