Home > Stiri EXTERNE > New England Biolabs obtine recertificare ISO 14001

New England Biolabs obtine recertificarea ISO 14001 ca recunoastere a angajamentului sau fata de managementul mediului

Ipswich, Massachusetts. 21 august 2012. New England Biolabs, Inc. (NEB), unul dintre liderii mondiali in producerea si furnizarea de reactivi pentru aplicatii de biologie moleculara, a anuntat astazi ca a primit recertificarea ISO 14001:2004 ca recunoastere a dedicarii constante a companiei de a-si mentine si imbunatati sistemul de management al mediului (SMM). Certificarea, care i-a fost acordata companiei in 2009, reprezinta un standard continuu monitorizat care recunoaste angajamentul NEB de a-si reduce impactul asupra mediului. Procesul de recertificare implica o monitorizare intensa a activitatii si audituri care stabilesc adoptatea tuturor liniilor directoare elaborate de National Quality Assurance (NQA), SUA, organismul de certificare acreditat independent responsabil pentru evaluarea conformitatii cu standardul ISO 14001.

Compania NEB a fost infiintata in 1974 pe principiul ca este posibil sa se dezvolte reactivi de talie mondiala pentru biologia moleculara intr-un mod ecologic constiincios. Pentru a reduce la minim impactul pe care o fabrica de productie il poate avea asupra solului si resurselor naturale, NEB a implementat sistemul de purificarea si valorificare a apelor uzate SolarAquatics™. Acest sistem trateaza apele reziduale din campusul NEB si le purifica pana cand ele se pot intoarce in ecosistemul bazinului de receptie al raului Ipswich.

O alta initiativa de protectie a mediului luata de New England Biolabs este programul sau de redirectionare a gunoaielor care pot transformate in compost de la gropile de gunoi locale. In fiecare luna, NEB transforma 3,5 tone de materiale in soluri bogate care sunt utilizate in gradina companiei si de catre fermierii locali.

ISO 14001:2004 este un standard recunoscut la nivel international, care pune accentul pe imbunatatirea continua a sistemului de management al mediului dintr-o companie. Standardul precizeaza cerintele SMM care ii dau posibilitatea unei organizatii sa isi dezvolte si sa isi implementeze politici care indeplinesc cerintele legislative si prin care isi gestioneaza impactul propriilor practici de afaceri asupra mediului inconjurator.

“La NEB, ne straduim sa cream cele mai pure produse de biologie moleculara disponibile in acest moment, si facem asta nescapand din ochi mediul inconjurator,” a spus Jim Ellard, presedintele consiliului de administratie al New England Biolabs. “In cele din urma, aceasta recertificare ne confirma vigilenta continua si ii instiinteaza pe clientii nostri ca ne dedicam fabricarii unor produse de cea mai inalta calitate, conservand in acelasi timp si splendoarea naturala a campusului nostru si a planetei.”

Infiintat la mijlocul anilor ‘70, New England Biolabs, Inc. este liderul mondial in descoperirea si producerea de enzime pentru aplicatii de biologie moleculara si ofera in prezent cea mai mare selectie de enzime recombinante si native pentru cercetarea genomica. NEB se axeaza pe consolidarea colaborarilor care le permit noilor tehnologii sa atinga sectoare cheie ale pietei. New England Biolabs este o companie privata cu sediul in Ipswich, Massachusetts si detine o retea extinsa de distributie in intreaga lume si sase sucursale situate in Canada, China, Franta, Germania, Japonia si Marea Britanie.

Mai multe informatii despre New England Biolabs si filosofia sa ecologica pot fi gasite vizitand www.neb.com. Pentru a vedea certificatul ISO 14001 primit de NEB, vizitati www.neb.com/ISO14001.

› New England Biolabs obtine recertificare ISO 14001