Home > Stiri EXTERNE > Producator de enzime obtine certificare ISO 13485

NEB primeste certificatul ISO 13485 pentru echipamente medicale

Ipswich, Massachusetts. 12 aprilie 2012. New England Biolabs, Inc. (NEB), lider in descoperirea si producerea de enzime pentru aplicatii de biologie moleculara, a primit certificarea ISO 13485:2003 proiectarea, dezvoltarea si distributia de reactivi biologici moleculari si asociati, standard si personalizati, folositi in aplicatiile cercetarii academice si industriale.

ISO 13485 este standardul consacrat de management al calitatii pentru producatorii de dispozitive medicale finisate si/sau de componente esentiale platformelor de dezvoltare de dispozitive medicale. Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) este cel mai mare dezvoltator si editor de standarde internationale pentru implementarea sistemelor de management al calitatii si pentru alte diferite proceduri tehnice si operationale.

“Decizia noastra de a deveni certificati ISO 13485 a fost alimentata de lunga noastra istorie consacrata si de pasiunea noastra de a le oferi clientilor cele mai bune produse si servicii in domeniul stiintei vietii,” a declarat Jim Ellard, presedintele consiliului de administratie al New England Biolabs.

“Certificarea primita de NEB pentru acest standard ii confirma suplimentar comunitatii internationale faptul ca produsele noastre sunt fabricate la cel mai inalt nivel de trasabilitate si de control al calitatii,” a mai spus Ellard.

“Baza noastra de clienti este in continua extindere si include in prezent companii care fabrica si comercializeaza metode de diagnosticare moleculara, care pot fi reglementate ca dispozitive medicale,” a declarat Lance Goodreau, directorul sistemelor de management al calitatii din cadrul New England Biolabs. “Faptul ca ne-am completat certificarea ISO 9001 cu certificarea ISO 13485 a ajutat NEB sa isi pozitioneze corespunzator sistemul calitatii si sa depaseasca, speram noi, asteptarile clientilor nostri,” a adaugat Goodreau.

Infiintat in anii ‘70, New England Biolabs, Inc. este liderul mondial in descoperirea si producerea de enzime pentru aplicatii de biologie moleculara si ofera in prezent cea mai mare selectie de enzime de recombinante si native pentru cercetarea genomica. NEB se axeaza pe consolidarea colaborarilor care permit noilor tehnologii sa atinga sectoare cheie ale pietei.

New England Biolabs este o companie privata cu sediul in Ipswich, Massachusetts si detine o retea extinsa de distributie in intreaga lume si sase sucursale situate in Canada, China, Franta, Germania, Japonia si Marea Britanie. Pentru mai multe informatii despre New England Biolabs si certificarea recent obtinuta, vizitati www.neb.com si www.neb.com/ISO13485.

› Producator de enzime obtine certificare ISO 13485