Home > Stiri EXTERNE > Producator mondial obtine certificare ISO 50001

Arburg obtine certificarea ISO 50001 pentru eficienta energetica

27 iulie 2012. Arburg, un producator mondial de masini de turnare prin injectie a maselor plastice, a atins inca un punct de referinta important prin primirea certificarii ISO 50001:2011 de la organismul de certificare ISO TÜV Süd. Prin aceasta certificare, compania se angajeaza sa devina mai eficienta din punct de vedere energetic in toate departamentele si operatiunile sale, facand un pas inainte in directia protectiei mediului si a utilizarii eficiente a resurselor si a energiei.

Standardul international ISO 50001 pentru managementul energiei a fost publicat in limba engleza in iunie 2011, iar in limba germana in decembrie 2011. Principalul obiectiv al standardului este de a promova imbunatatirea continua a performantei legate de energie in cadrul organizatiilor. Standardul expune cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca o organizatie pentru a elabora, implementa, mentine si imbunatati un sistem de management al energiei.

Atentia acordata de Arburg fabricarii de masini eficiente de turnare prin injectie in cadrul unui sistem de productie eficient energetic a fost deja tradusa in implementarea unui sistem de management al mediului in conformitate cu standardul international ISO 14001. Iar acum, noul standard ISO 50001 ii permite companiei sa isi implementeze si sa respecte metode masurabile individual de eficientizare a consumului energetic.

Timp de decenii intregi, potentialul de economisire la nivel de companie a reprezentat o trasatura cheie in toate investitiile si dezvoltarile, jucand un rol major in consumul de energie. Aceasta strategie este aplicabila produselor, capacitatii de productie si cladirilor. In ceea ce priveste produsele, seria de masini tehnologice optimizate energetic se extinde in mod continuu. Acest lucru a dus la cresterea numarului de masini de turnare prin injectie detinut de Arburg, care sunt etichetate in prezent cu insemnul e² reprezentand eficienta energetica.

Unitatea de productie a companiei este alimentata cu ajutorul unor centrale termice individuale, Arburg utilizand energia fotovoltaica, geotermala, eoliana, caldura generata din productie si colectand apa de ploaie. Pentru mai multe informatii, vizitati www.arburg.com.

› Producator mondial obtine certificare ISO 50001