Home > Noi STANDARDE ISO > Standarde ISO pentru un sejur linistit si in conditii de siguranta

Noua editie a revistei ISO Focus+: standarde ISO pentru un sejur linistit si in conditii de siguranta

Daca sunteti de acord ca un sejur nu decurge intotdeauna asa cum l-ati planificat, imaginati-va cum ar putea fi in lipsa standardelor internationale ISO.

Editia din iulie/august a revistei ISO Focus +, publicata de ISO (Organizatia Internationala pentru Standardizare), atrage atentia asupra acestor aspecte, evidentiind unele dintre normele-cheie care fac calatoria mai simpla si mai sigura. Revista subliniaza rolul important al sejururilor in economia si stilul de viata de astazi.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT) din cadrul ONU, traficul international turistic a ajuns la un numar de 922 milioane in 2008. Aceasta cifra este de asteptat sa depaseasca la 1.5 miliarde pâna in 2020.
In plus, turismul reprezinta 30% din exporturile mondiale de servicii comerciale si ocupa locul patru in clasamentul exporturilor la nivel international, dupa combustibili, produse chimice si produse auto.

Desi turistii contribuie cu peste trei miliarde USD/zi la economia mondiala, experienta lor pe teren poate lasa amintiri neplacute.

Calatorii trebuie sa fie capabili detina pasapoartele permanent asupra lor, sa obtina vize, sa gaseasca trasee in locuri nefamiliare, sa faca fata schimbului de moneda si diverselor limbi si dialecte locale concomitent cu vegherea permanenta asupra propriei sanatati si sigurante.

Editia din iulie / august a revistei ISO Focus + ridica gradul de constientizare privind necesitatea implementarii de standarde ISO care sa faca calatoria mai confortabila, mai accesibila si sigura o data cu cresterea impactului economic al industriei de profil.

In cadrul unui comentariu cu privire la acesta problema, presedintele ISO, dl. Alan Morrison, explica modul in care aplicarea standardelor ISO pentru diverse produse si servicii asigura mentinerea unui nivel de calitate si siguranta minima in domenii diverse precum alimentele, apa potabila si siguranta contra incendiilor, pentru a numi doar cateva.

Standardele reprezinta, de asemenea, un mijloc de a pune in aplicare cele mai bune practici recunoscute la nivel global pentru dezvoltarea durabila economica, sociala si a mediului.

Dl Morrison subliniaza faptul ca cel mai mare avantaj al standardelor internationale de calitate este reprezentat de increderea oferita de acestea.

Standardele ISO reprezinta o metoda puternica de a spune clientilor ca produsele si serviciile companiei sunt sigure si fiabile.

Standardele ISO sunt o adevarata forta de vanzare mai ales in tarile in curs de dezvoltare, pentru care turismul constituie industria lor cea mai importanta. (www.iso.org)

Articole asemanatoare:
– Sejururi si vacante in timpul verii: ISO 20712 – Indicatoare de siguranta de pe plaja si din apa
Revista ISO Focus + arunca o privire asupra crearii standardelor
Editia din iunie a revistei ISO Focus +

› Standarde ISO pentru un sejur linistit si in conditii de siguranta