Home > Noi STANDARDE ISO > Standardele ISO de siguranta alimentara si securitatea informatiilor

Ultimul sondaj ISO dezvaluie o crestere radicala in utilizarea standardelor de siguranta alimentara (HACCP) si securitatea informatiilor (ISO 27001)

Punerea in aplicare a standardelor ISO pentru managementul sistemelor din domeniul sigurantei alimentare si al securitatii informatiilor (IEC) a sporit considerabil, dupa cum se arata in Sondajul cu privire la certificari ISO – 2008.

Certificarea ISO 22000:2005 (HACCP), care ofera cerintele pentru sistemele de management al sigurantei alimentare, a crescut cu mai mult de 96% in cursul anului 2008.

In acelasi timp, certificarile ISO 27001 : 2005 cu privire la cerintele pentru sistemele de management al securitatii informatiei au crescut cu mai mult de 20%, in ciuda crizei financiare care a inceput in 2007 si s-a raspandit in cele mai multe tari si sectoare ale economiei in cadrul anului 2008.

Sondajul recent al ISO (Organizatia Internationala pentru Standardizare) releva activitatea de certificare in jurul unuia sau mai multor standarde ISO de management al sistemelor din cadrul a 176 de tari (175 in 2007).

Din comentariile ISO din prembulul sondajului :

“Aceasta este o demonstratie clara ca acestea (standardele n.t.) au devenit instrumente esentiale ale economiei mondiale si isi pastreaza atractia pentru organizatii, chiar si in timp de criza.

De asemenea, este posibil ca organizatiile sa priveasca chiar mai mult la sistemele de management pentru sprijinirea obiectivelor proprii in timpul unei crize. ” (www.iso.org)

› Standardele ISO de siguranta alimentara si securitatea informatiilor