Home > Stiri EXTERNE > Grover obtine certificarea ISO 22000, un standard pentru Siguranta alimentara

Desi nu exista legi specifice ale vinului in India, Grover Vineyards si-a obtinut certificarea ISO:22000 – care acopera problema sigurantei alimentare – de la United Registrar of Systems – URS – din Marea Britanie pentru a-si asigura clientii ca un sistem pentru controlul calitatii robust exista acum la vinaria care le apartine.

“Cred ca suntem singura companie de vinuri careia sa i se fi acordat acest certificat ISO in India,” sustine Neeraj Verma, director general executiv al fabricii de vinuri din Bangalore. O copie a acestui certificat a fost, de asemenea, atasata. Certificatul ISO 22000 primit pe 22 decembrie 2010 este valid timp de trei ani, pana pe 21 decembrie 2013, si face subiectul unor verificari anuale regulate sau chiar mai frecvent daca asa doreste URS.

Scopul acestui standard este sa asigure faptul ca orice organizatie care activeaza in sectorul alimentar si-a implementat sisteme de management care sa asigure siguranta alimentelor. In timp ce multe din clauzele standardului se bazeaza pe cele ale ISO 9001 privind controlul sistemului si managementul calitatii, controalele legate de sistemul de management se refera la siguranta alimentelor si nu la calitatea lor.

Grover Vineyards au trecut peste o problema majora a calitatii in urma cu cativa ani. Dupa o infuzie de capital si de procese noi, vinaria a fost renovata si modernizata, avand astfel posibilitatea de a obtine certificatul. O verificare la fata locului a fost efectuata inainte ca acest certificat sa fie primit.

Domeniul de activitati din aceasta certificare acopera productia vinului, dar nu este clar daca se adreseaza unor probleme ca tipul de struguri folositi sau amestecurile si specificatiile de pe eticheta sau daca vinul importat are voie sa fie amestecat cu vin local. O clarificare a fost ceruta de producator, iar comentariile, deocamdata neprimite, vor fi publicate de indata ce acest lucru se va intampla.
Sursa : www.indianwineacademy.com

› Grover obtine certificarea ISO 22000, un standard pentru Siguranta alimentara