Home > Articole ISO > ISO si activitatea de dezvoltare a talentelor

ISO a publicat recent un catalog, Dezvoltarea talentului, descriind treizeci de programe de asistenta tehnica de formare pe care le ofera organismelor nationale de standardizare, membre ale organizatiei. Atat membrii ISO din tarile dezvoltate cat si din cele in curs de dezvoltare trebuie sa tina pasul cu viteza de evolutie a standardizarii internationale.

Acest lucru nu este valabil numai pentru personalul organismelor nationale de standardizare, dar si pentru expertii acestora (interni si externi) cat si pentru toate partile interesate, care contribuie activ la dezvoltarea de standarde sau care le utilizeaza si le aplica.

Cei peste 160 de membri ISO au nevoi si asteptari diferite din cauza unor diversi factori, cum ar fi cadrul institutional si juridic, dimensiunea organizatiei si locul ei in economia nationala, resursele de care dispun, nivelul de implicare in activitatea tehnica ISO etc

Membrii din tarile in curs de dezvoltare, care reprezinta trei sferturi din totalul organizatiilor nationale ISO, constituie un grup special, ce necesita sprijin pentru unele nevoi specifice. In consecinta ISO a dezvoltat asistenta tehnica si o serie de pachete de formare adaptate la varietatea nevoilor membrilor sai.

Catalogul „Dezvoltarea talentului” descrie aceste diverse pachete precum si publicul tinta caruia ii sunt adresate aceste informatii.

Secretarul general ISO, dl. Rob Steele, comenteaza:

“Asistenta tehnica si instruirea oferita de ISO sunt activitati absolut esentiale pentru mentinerea activa a unui sistem ISO si pentru operarea acestuia la eficienta maxima. Datoram acest lucru nu numai membrilor nostri dar si comunitatii internationale, care asteapta de la noi sa oferim solutii rapide, credibile si bazate pe consens intr-o lume tot mai complexa. “

Membrii ISO din tarile in curs de dezvoltare beneficiaza de cea mai mare parte din activitatile de asistenta tehnica efectuate de catre ISO in contextul punerii in aplicare a Planului de actiune ISO pentru tarile in curs de dezvoltare 2011-2015, multumita sprijinului financiar oferit de donatori si alti membri ISO.

In conformitate cu obiectivele stabilite in Planul de actiune, cele mai importante rezultate se refera la sensibilizarea publicului si consolidarea capacitatilor, precum si la sprijinul pentru participarea la lucrarile tehnice ale ISO.

Membrii ISO, atat din tarile dezvoltate cat si din cele in curs de dezvoltare, care detin resurse si care participa in totalitate la lucrarile tehnice de ISO, beneficiaza de varii cursuri de formare, care sunt furnizate pentru a opera eficient, folosind cele mai relevante instrumente ale tehnologiei informatiei( IT) cat si serviciile electronice.Acest lucru asigura difuzarea in timp util a rezultatelor activitatii ISO, extrem de necesare.

Dezvoltarea talentului – Catalogul de asistenta tehnica si de programe de instruire pentru membrii ISO, publicat in limbile engleza si franceza, este disponibil gratuit la secretariatul central ISO, prin ISO Store sau prin contactarea departamentului de marketing, comunicare si informare. Acesta poate fi, de asemenea, obtinut de la institutele nationale membre ISO (Asociatia de Standardizare din Romania, in tara noastra).

Catalogul poate fi, de asemenea, descarcat sub forma de fisier PDF gratuit de pe site-ul ISO. Actualizari ale acestui catalog vor fi postate atunci cand este necesar, pe ISO Online, la adresa www.iso.org / ISO / education_and_training. (dupa o stire www.iso.org)

› ISO si activitatea de dezvoltare a talentelor