Home > Articole ISO > ISO solicita definirea unui nou model economic

Presedintele ISO: Organizatia Internationala pentru Standardizare trebuie sa adopte un nou model economic

20 septembrie 2012. Organizatia Internationala pentru Standardizare trebuie sa adopte un nou model economic pentru a-si asigura viitorul si pentru a evita stagnarea, le-a spus presedintele ISO, dr. Boris Aleshin, delegatilor la cea de-a 35-a Adunare Generala ISO, care se desfasoara intre 19 si 21 septembrie 2012 in San Diego, SUA.

El si-a exprimat aceasta opinie cu ocazia unei mese rotunde organizate pe 19 septembrie pentru a discuta despre resursele necesare pentru ca ISO si membrii sai nationali sa indeplineasca viitoarele nevoi ale clientilor.

Dr. Aleshin a dorit sa fie clarificata problema tipului de activitate desfasurata cu adevarat de ISO – operatiunile centrale ale ISO din Geneva, sau o retea de miliarde de dolari, alcatuita din secretariatul central ISO si membrii sau nationali din 164 tari. Aceasta este “o problema extraordinar de importanta”, a spus el.

“Trebuie sa ne adresam publicului nostru tinta impreuna,” a spus el. “Trebuie sa ne definim clientii – fie ca e vorba de mediul de afaceri, de consumatori sau de autoritatile publice – si sa le indeplinim nevoile bazandu-ne pe o gandire care sa fie comuna. In caz contrar, vom stagna. ”

“Nu lucram suficient de bine impreuna, nici intre noi, nici cu industria sau cu consumatorii. Am facut multe pentru a raspunde cerintelor lor, insa, in afara de profesionisti, nu suntem destul de cunoscuti in randul marelui public.”

“As dori sa ne concentram asupra publicului nostru tinta si sa il abordam prin intermediul comunicarii si formarii. Trebuie sa ne facem cunoscute valorile si sa ne promovam produsele. Si trebuie sa examinam modelul economic al intregii organizatii si sa ne identificam obiective comune cu partenerii nostri internationali de standardizare, Comisia Electrotehnica Internationala (IEC) si Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor (ITU).” (dupa un comunicat de presa al iso.org)

› ISO solicita definirea unui nou model economic