Home > Stiri EXTERNE > Dezbaterile Adunarii Generale ISO 2012

Secretarul general ISO lanseaza dezbaterile Adunarii Generale ISO 2012

20 septembrie 2012. Secretarul general ISO, Rob Steele, le-a lansat o provocare delegatilor la cea de-a 35-a Adunare Generala a celui mai mare dezvoltator de standarde internationale din lume, ISO, care are loc pe 19 si 21 septembrie in San Diego, SUA, punandu-le intrebarea sa preferata – “Ei, si acum?”

La Adunarea Generala iau parte 379 delegati din 118 tari membre ISO si 13 organizatii partenere, internationale si regionale.

In raportul secretarului general ISO, Rob Steele a declarat:

“Este clar ca s-au facut progrese tangibile pentru a realiza obiectivele strategice esentiale ale Planului Strategic ISO 2011-2015. Au fost identificate prioritatile cheie si au fost luate masuri pentru a le rezolva.”

“Cu toate acestea, este la fel de clar ca trebuie sa existe o legatura mult mai puternica intre ISO si clientii nostri. Problemele asociate cresterii economice si asteptarilor care se schimba atat de rapid creeaza o mare oportunitate pentru ISO, deoarece standardele internationale pot juca un rol semnificativ in indeplinirea acestor asteptari.”

“Insa a venit momentul sa ne privim in ochi si sa fim mai curajosi. Pentru a exploata intregul potential al acestei oportunitati, este necesar sa identificam de ce standarde are nevoie lumea intr-un mod care sa ne permita sa raspundem acelor nevoi si sa le indeplinim prin metode mai simple, mai rapide si mai bune decat cele pe care le foloseam inainte, folosind toate abilitatile, experienta si credibilitatea de care se bucura numele ISO pentru a indeplini nevoile clientilor nostri. Trebuie sa utilizam orice resurse ne sunt disponibile pentru a face asta, iar momentul pentru a o face este acum.”

Printre problemele discutate in timpul Adunarii Generale se numara si urmatoarele:
• Probleme majore in standardizare din perspectiva organizatiilor partenere de standardizare, Comisia Electrotehnica Internationala (IEC), Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor (ITU) si Organizatia Mondiala a Comertului (OMC);
• Drepturile de proprietate intelectuala si drepturile de autor asupra standardelor ISO;
• Resursele indispensabile ISO si membrilor sai pentru a indeplini viitoarele nevoi ale clientilor;
• Instrumente IT;
• Colaborarea cu partenerii pentru indeplinirea Planului Strategic ISO 2011-2015 si
• Standardele si educatia. (iso.org)

› Dezbaterile Adunarii Generale ISO 2012