Home > Articole ISO > Probleme ale sigurantei alimentelor – Lactatele

Inserand in tabloul general unele realitati de pe piata de desfacere, Marc Bates, consultant senior in lactate, a spus ca unii cumparatori ca magazinele si restaurantele doresc ca producatorii sa aiba implementate masuri de protectie si de prevenire pentru ca, la randul lor, doresc sa isi ocroteasca reputatia si viitorul afacerilor lor.

“Daca ei iau ceva de la dumneavoastra, acel ceva nu ar trebui sa fie reprezentat de o problema,” a spus el. “Cand un avocat al unei victime a sigurantei alimentare suna, el va urmari exact pe acela din lantul de aprovizionare care poseda cea mai substantiala polita de asigurare.”

In general, acela este vanzatorul acelui produs, si nu producatorul.

In calitate de consultant, Bates verifica unitati de procesare a lactatelor pentru a vedea ce practici de siguranta alimentara urmeaza si raporteaza informatia inapoi la cumparator.

In timp ce noua lege a sigurantei alimentelor include intr-adevar o dispensare pentru producatorii si unitatile de procesare de sub 500000 de dolari, Bates a spus ca statele pot opta pentru inlaturarea acestei dispensari.

Iar in cazul produselor lactate, cele mai multe state cer un fel sau altul de autorizare, ceea ce include inspectii la fermele care produc lactate – chiar si la cele mai mici. (Producatorii de lactate sunt sfatuiti sa contacteze ministerele agricole cu privire la cerintele din statele si autoritatile orasenesti de care apartin, in special in cazul laptelui crud si branzeturilor produse din lapte crud.)

De pilda, legea statului Washington cere ca toate fermele de lapte care isi vand laptele, fie pasteurizat, fie nepasteurizat, sa obtina o autorizatie a producatorilor de lactate din partea Ministerului Agriculturii al statului. Fermele de lapte care imbuteliaza lapte pentru a fi pus in vanzare, pasteurizat sau nepasteurizat, de asemenea trebuie sa ceara o autorizatie pentru functionarea unitatilor de procesare.

Jason Kelly, purtator de cuvant al ministerului, afirma ca marimea fermei si numarul de animale mulse nu dispenseaza nicio ferma de la aceste cerinte ale statului Washington. Fermele de lapte care produc branzeturi sau alte produse lactate trebuie sa indeplineasca aceleasi cerinte care sa respecte legea statului respectiv.

› Probleme ale sigurantei alimentelor – Lactatele