Home > Stiri EXTERNE > Certificat ISO 28000 pentru operatiuni portuare sigure

Certificarea ISO 28000 contribuie la siguranta operatiunilor portuare de comert exterior

Tramarsa Peru obtine certificarea ISO 28000

Lima, Peru. 16 aprilie 2012. Operatorii portuari si maritimi peruani isi imbunatatesc aspectele care tin de securitatea operatiunilor lor cu scopul de a obtine certificari ISO pentru calitate, care le permit sa garanteze faptul ca acorda atentia corespunzatoare activitatilor de comert exterior din porturile nationale, se specifica intr-un comunicat de presa al companiei Trabajos Marítimos (Tramarsa).

In acelasi comunicat se mentioneaza ca imbunatatirea operatiunilor i-au permis companiei sa obtina certificarea ISO 28000 pentru securitatea lantului de aprovizionare.

In momentul de fata exista numai trei companii in Peru care se pot lauda ca detin aceasta prestigioasa certificare internationala ISO, si anume Hermes, Dubai Ports (DP) World Callao si Tramarsa.

Directorul general Tramarsa, Mario Hart, a spus ca spera ca, pentru angajatii sai, certificarea sa creasca nivelul de constientizare a importantei raportarii incidentelor de securitate si a oricarui eveniment capabil sa intrerupa buna functionare a operatiunilor din lantul de aprovizionare.

Certificarea standardului ISO 28000 poate fi aplicata organizatiilor de orice marime si de orice tip, fabricantilor, transportatorilor, agentiilor, depozitelor, porturilor, aeroporturilor si firmelor de servicii care au legatura cu lantul de aprovizionare national si international, organizatii care au ca obiectiv minimalizarea riscurilor care influenteaza utilizatorul final.

Standardul ISO 28000 a fost dezvoltat de Organizatia Internationala pentru Standardizare ca raspuns la problematica actuala, in cadrul careia companiile cauta sa identifice initiative de prevenire pentru a reduce diferitele amenintari care pot afecta obiectul afacerilor lor si lanturile de aprovizionare (traficul de droguri, terorismul, contrabanda, jafurile, conspiratiile etc.).

Infiintata in 1990, compania Trabajos Marítimos S.A. – Tramarsa si-a consolidat in timp pozitia de lider al segmentului de operatiuni portuare din Peru, oferind o gama completa de servicii la nivel national: transport si expedieri maritime, remorcare, incarcare si descarcare cargo, terminal de containere, terminal de produse lichide, alte activitati maritime. Pentru mai multe informatii, vizitati www.tramarsa.com.pe.

› Certificat ISO 28000 pentru operatiuni portuare sigure