Home > Stiri EXTERNE > Dickten Masch isi extinde oferta prin certificarea ISO/TS 16949:2009

Nashotah, Wisconsin. Dickten Masch Plastics (DMP), un producator la comanda de mulaje termoplastice, avand capacitati de montaj si stantare metalica, cu sedii in Wisconsin si Iowa, a castigat recent certificarea ISO/TS 16949:2009 ca producator de sisteme modulare (Tier 1). Aceasta certificare ISO confirma angajamentul luat de firma DMP fata de clientii sai privind o imbunatatire continua.

“Scopul nostru a fost intotdeauna sa furnizam un maxim de eficienta, servicii si valoare clientilor nostri,” a precizat Steve Dyer, director general executiv la DMP. “Aratand ca am depasit standardele inalte de excelenta impuse de un organ de verificare terta parte, aceasta certificare demonstreaza ca ne-am straduit mereu sa oferim tuturor clientilor nostri valoare si calitate imbunatatite continuu.”

Un registru independent a recomandat DMP pentru certificare dupa ce a efectuat verificari initiale in decembrie 2010, in domeniul proiectarii si manufacturarii de produse din plastic realizate la comanda dupa mulaje, marcaje metalice si ansamble.

“Implementarea unui sistem certificat ISO 16949 : 2009 scoate in relief si mai mult politicile calitatii din cadrul firmei noastre,” a afirmat Carl Lider, director general DMP la filiala din Wisconsin. “Este un bun exemplu despre cum pastram o mentalitate a imbunatatirii continue in toate aspectele a afacerii noastre, astfel incat sa putem continua sa oferim solutii tehnice avansate si de inalta calitate care sa indeplineasca toate nevoile in schimbare ale clientilor nostri.”

Standardul ISO 16949 : 2009 specifica cerintele sistemului de management pentru proiectarea, dezvoltarea, producerea si, acolo unde este cazul, instalarea si intretinerea produselor din sfera automobilelor. Conceput de International Automotive Task Force (IATF) in colaborare cu Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO), standardul de management al calitatii aliniaza standardele deja existente in America, Europa si Asia, standarde legate de sistemele calitatii, in cadrul industriei globale de automobile.

Aceasta certificare ISO/TS 16949:2009 se aplica doar unei fabrici din cele doua din Nashotah si proceselor comune auxiliare. Celelalte unitati DMP vor continua sa mentina sistemele ISO 9001:2008. Ameliorarea sistemelor calitatii in toate operatiile continua sa fie o componenta cheie a initiativelor DMP pentru imbunatatire continua. (sursa: www.qualitymag.com)

› Dickten Masch isi extinde oferta prin certificarea ISO/TS 16949:2009