Home > Stiri EXTERNE > Compania Oxea rasplatita prin certificarea ISO 50001

Un pionier in sectorul chimic: Compania Oxea rasplatita prin certificarea ISO 50001 pentru managementul energiei

Oberhausen, Germania. 20 martie 2012. Compania internationala de produse chimice Oxea a anuntat astazi ca este una dintre primele din sectorul sau care a primit de la KPMG Cert certificarea sistemului sau de management al energiei in conformitate cu noul standard international ISO 50001. Sistemul de management al energiei implementat de Oxea ajuta compania sa isi desfasoare activitatea intr-un mod mai sustenabil, sa continue sa isi reduca consumul de energie si sa isi utilizeze resursele intr-un mod mai eficient.

Desi certificarea ISO 50001 se aplica initial numai unitatii sale din Oberhausen, si celelalte unitati de productie ale Oxea din Europa au fost deja incluse si vor putea fi certificate cu ocazia urmatorului audit. Noul standard ISO 50001 depaseste cerintele predecesorului sau, DIN EN 16001, pe care il va si inlocui spre finele lui aprilie 2012.

“La Oxea ne-am incorporat un sistem eficient de management al energiei in sistemul nostru de management integrat inca de la inceput. Aceasta ne-a permis sa incepem timpuriu procesul de certificare,” a spus dr. Gunther Becker, director de management al calitatii la Oxea.

“Colaborand indeaproape cu echipele noastre foarte motivate din unitatile tehnologice si de productie, ne-am pregatit in amanunt pentru certificare, efectuand audituri interne. Acest rezultat de succes este rasplata noastra pentru toata munca pe care am depus-o in ultimele sase luni”, a adaugat el.

“Aceasta noua certificare ISO 50001 ne reflecta angajamentul fata de managementul energiei. Managementul energiei, mediului si calitatii reprezinta o parte esentiala a politicii noastre corporative inca de la inceput,” a declarat dr. Martina Flöel, purtatoarea de cuvant a consiliului de administratie si responsabila pentru departamentele tehnologic si de productie din cadrul Oxea.

“Deja ne folosim foarte eficient resursele energetice pe care le avem la dispoziie si incercam sa ne reducem impactul asupra mediului ori de cate ori acest lucru este posibil. In fiecare an, de exemplu, economisim aproximativ 30000 tone metrice de emisii de carbon numai prin introducerea caldurii reziduale a unitatilor de productie Oxea in reteaua de incalzire centralizata din Oberhausen. Cand intocmim planuri pentru noile fabrici, ne asiguram intotdeauna ca vom proceda la fel pentru a folosi caldura reziduala,” a continuat Flöel.

Oxea este un producator mondial de oxo-intermediari si de oxo-derivati, cum sunt alcoolurile, poliolii, acizii carboxilici, esterii de specialitate si aminele. Aceste produse sunt folosite la fabricarea unor straturi de acoperire si lubrifianti de inalta calitate, a produselor cosmetice si farmaceutice, a aromelor si a parfumurilor, a cernelurilor tipografice si a maselor plastice. In 2011, Oxea a avut un profit de circa 1,5 miliarde de euro si 1365 de angajati in Europa, America si Asia. Pentru mai multe informatii, vizitati http://www.oxea-chemicals.com.

› Compania Oxea rasplatita prin certificarea ISO 50001