Home > Stiri EXTERNE > Fabricant de sisteme solare obtine OHSAS 18001

Certificarea OHSAS demonstreaza angajamentul angajatilor companiei fata de sanatate si siguranta

Ontario, Canada. 23 aprilie 2012. Canadian Solar Inc., una dintre cele mai mari companii care fabrica produse solare din lume, a anuntat astazi ca a trecut auditul efectuat de TUV Rheinland cu privire la standardul international pentru sanatate si securitate ocupationala OHSAS 18001.

OHSAS 18001 este un standard de evaluare a sistemelor de management al sanatatii si sigurantei in munca. El a fost conceput pentru a ajuta organizatiile sa isi controleze riscurile care tin de sanatatea si securitatea ocupationala; a fost dezvoltat ca raspuns la cererea larg raspandita pentru un standard recunoscut, a carei respectare sa poata fi evaluata si certificata.

OHSAS 18001 a fost elaborat astfel incat sa poata fi incorporat, impreuna cu standardele ISO 9001 (pentru calitate) si ISO 14001 (pentru mediu) intr-un singur sistem de management integrat. Cerinta de conformitate cu acest standard a devenit tot mai importanta pe pietele mondiale si in special in Europa in ultimii ani.

Dr. Shawn Qu, presedintele Canadian Solar, a comentat: “Suntem incantati ca am obtinut aceasta ultima certificare, care ne demonstreaza angajamentul fata de sanatatea si siguranta angajatilor nostri, ca si fata de imbunatatirea de ansamblu a sistemelor noastre de management al calitatii, ceea ce ne sustine pozitia de lideri in sectorul nostru.”

Canadian Solar mai detine si certificarile pentru sistemele de management al mediului ISO 14001, REACH (inregistrarea, evaluarea, autorizarea si restrictionarea substantelor chimice) si QC080000 (standardul international pentru managementul substantelor periculoase).

Infiintat in 1872 si avand sediul central in Koln, Germania, TUV Rheinland este unul dintre liderii mondiali in serviciile de testare independenta, inspectie, certificare si consultanta ISO. Cu peste 16000 de angajati, TUV Rheinland isi mentine o prezenta in 500 de locatii din peste 60 de tari.

Canadian Solar Inc. (www.canadiansolar.com) este una dintre cele mai mari companii solare din lume. In calitatea sa de lider in furnizarea de celule, module si alte produse si solutii pentru sistemele solare, Canadian Solar proiecteaza, fabrica si livreaza produse clientilor sai din intreaga lume. Prin intermediul sucursalelor sale din America de Nord, Europa, Australia si Asia, Canadian Solar ofera solutii solare premium, rentabile si prietenoase cu mediul, pentru a sprijini dezvoltarea durabila la nivel mondial.

› Fabricant de sisteme solare obtine OHSAS 18001