Home > Stiri EXTERNE > Recertificare ISO 27000 primita de GAITS

Recertificare ISO 27000 primita de GAITS reprezinta o componenta cheie a strategiei de securitate cibernetica a companiei

Fairfax, Virginia. 2 iunie 2011. GAITS, un important furnizor IT al guvernului federal, a fost recertificat ISO de curand cu standardul ISO 27000, obtinand un procent al conformitatii de 99%. Securitatea informatiei reprezinta calificarea esentiala a companiei GAITS. “Aceasta este zona noastra de practici forte,” a declarat presedintele GAITS, Tony Asefi.

“Atacutile cibernetice sunt mai frecvente decat oricand si devin din ce in ce mai sofisticate zi de zi. Certificarea ISO 27000 obtinuta de GAITS asigura guvernul si pe toti ceilalti clienti ai nostri ca dispunem de un personal instruit, ca am dovedit ca folosim cele mai bune practici si ca posedam acea tehnologie de varf capabila sa protejeze in mod real bunurile informationale.”

Deoarece atacurile cibernetice si asa-numitul “razboi cibernetic” ridica riscuri serioase la nivelul securitatii nationale, GAITS spera ca guvernul federal va adopta ISO 27000 ca cerinta obligatorie pentru furnizorii care lucreaza cu contracte legate de domeniul IT. Dupa cum si certificarile ISO 9000 ale managementului calitatii au devenit cerinte omniprezente pentru contractele de achizitii federale, angajatii de la GAITS cred ca ISO 27000 este un standard aplicabil unei game extinse de domenii, nu numai celor care pun accentul in mod exclusiv pe securitatea informatiei.

Seria de standarde pentru securitatea informatiei ISO/IEC 27000 a fost publicata de Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO), in asociatie cu Comisia Internationala Electrotehnica (IEC). ISO 27000 ofera cele mai bune practici pentru managementul securitatii informatiei, managementul riscului si masurile de control al securitatii in cadrul unui sistem de management al securitatii informatiei.

GAITS este una dintre primele companii care au obtinut certificarea ISO 27000. GAITS furnizeaza servicii de suport al securitatii informatiei unor clienti federali, cei mai importanti fiind Ministerul Apararii, Aviatia militara SUA, Armata SUA si Ministerul Energiei. Compania este certificata ISO 27000, ISO 20000 (ITIL), ISO 9001:2008 si SEI CMMI, valoarea ei fiind recunoscuta si pe plan extern. Pentru mai multe informatii, puteti vizita site-ul GAITS, http://www.GAITS.com. sursa: www.prnewswire.com

› Recertificare ISO 27000 primita de GAITS