Home > Articole ISO > Pastrarea clientilor – poate fi de ajutor ISO 20000?

17 mai 2012. Odata cu ultimele stiri despre Marea Britanie si despre unele parti din Europa care sunt din nou in recesiune, perspectivele multor organizatii sunt destul de sumbre.

Organizatiile isi reduc costurile si, in cel mai rau caz, acest lucru implica si concedieri de personal. Insa cum se pot asigura organizatiile ca, in ciuda reducerii costurilor, le furnizeaza clientilor serviciile pe care acestia le asteapta?

ISO/IEC 20000, standardul international pentru managementul serviciilor IT, ar putea fi raspunsul cautat. Prin implementarea ISO 20000, o organizatie poate castiga avantaje considerabile fata de concurenta si se poate astfel asigura ca isi pastreaza clientii pe care ii are, atragand, in acelasi timp, noi clienti. Cateva companii din Marea Britanie si Europa, printre care Virgin Media, Aeroportul München, Fujitsu Technology Solutions, Oxford University Press Group si IBM UK Ltd, au obtinut deja certificarea ISO/IEC 20000.

Alan Calder, directorul general al IT Governance, comenteaza avantajele care decurg din adoptarea acestui standard:

“Implementarea ISO 20000 nu numai ca imbunatateste procesele si practicile din cadrul unei organizatii, ci le da, de asemenea, asigurari clientilor ca acea companie este eficienta, fiabila si demna de incredere. Organizatiile care sunt certificate ISO/IEC 20000 se pot astepta sa primeasca de la clienti comenzi similare celor deja finalizate, deoarece experienta oferita clientilor este una imbunatatita.”

“Deoarece suntem un furnizor consacrat de cursuri de formare, in 2012 am inregistrat o cerere constanta in privinta cursului nostru de specializare in ISO 20000. Ceea ce impulsioneaza aceasta cerere se pare ca este nevoia organizatiilor comerciale de a se asigura ca detin manageri de implementare care inteleg in profunzime procesul de obtinere a conformitatii cu ISO 20000. Si mai mult, companiile cauta sa obtina calificari de la organisme recunoscute de examinare, pe care acest curs le ofera,”

a mai spus Alan Calder.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.itgovernance.co.uk.

› Pastrarea clientilor – poate fi de ajutor ISO 20000?