Home > Stiri EXTERNE > Intelligroup obtine certificarea ISO 20000-1:2005

Se pune accentul pe managementul serviciilor IT (respectarea reglementarilor din domeniu si imbunatatirea continua)

24 februarie 2011. Princeton, New Jersey. Intelligroup, o companie din cadrul corporatiei NTT DATA, a anuntat ca a obtinut certificarea ISO 20000-1:2005. ISO 20000 este un standard international care masoara si sprijina cele mai bune practici ale managementului serviciilor IT si descrie un set integrat de procese manageriale pentru o furnizare eficienta de servicii IT clientilor.

Obtinerea unui certificat ISO 20000 este o marturie despre oferirea de servicii IT de calitate clientilor si demonstreaza respectarea unui standard international recunoscut. Aceasta certificare a fost data firmei Intelligroup de catre un organism independent dupa verificari si evaluari riguroase ale proceselor folosite pentru livrarea de servicii IT.

Potrivit directorului de operatiuni Intelligroup, Kalyan Sundaram Mahalingam, “Certificarea ISO 20000 se sprijina pe celelalte certificari ale calitatii pe care le-am obtinut, printre care ISO 9001:2008 and CMMi Level 5 ver 1.2. Vom folosi ISO 20000 ca pe un punct de referinta pentru a beneficia de procese constante si de un anumit nivel de maturitate in cadrul organizatiei de la fiecare locatie pe care o avem, asigurand astfel o satisfactie de nedepasit a clientilor. Acesta este inca un pas important catre intarirea metodologiei noastre globale, asa-numita « IntelliWay».”

Beneficiile clientilor

Certificarea ISO 20000 acordata firmei Intelligroup o indeamna pe aceasta sa ofere un plus de valoare clientilor sai, dat fiind faptul ca ea ajuta firmele de externalizare si furnizorii de servicii IT sa mearga pe un drum al imbunatatirii continue. De asemenea, atentia acordata dezvoltarii personalului, pe care standardul o cere, asigura clientii ca vor primi servicii IT de calitate din partea unor angajati mai bine instruiti si inalt motivati. Si mai mult, ea ajuta clientii sa atenueze riscurile, caci furnizorii certificati de servicii beneficiaza de o conducere superioara si au implementati indicatori de performanta care pot fi masurati.

Despre Intelligroup
Intelligroup (www.intelligroup.com) este o companie care integreaza sisteme de aplicatii pentru intreprinderi, oferind consultanta, implementare, testare, administrarea aplicatiilor si infrastructurilor si alte servicii IT pentru corporatii mondiale. Firma poseda instrumente brevetate si o expertiza aprofundata, ceea ce conduce la solutii pentru intreprinderi specifice pentru industria respectiva. Intelligroup a fost recunoscuta de catre clienti, parteneri si analisti IT ca depasind constant asteptarile.

Firmei i s-a acordat gradul de lider pe lista Global Outsourcing 100® din 2010 de catre Asociatia Specialistilor in Externalizare (IAOP)®. In iulie 2010, Intelligroup a devenit o companie NTT DATA (o filiala a Corporatiei Nipone de Telegrafie si Telefonie).

Pentru mai multe informatii, vizitati:
http://www.intelligroup.com/
http://www.nttdata.co.jp/en/index.html
sursa: www.prnewswire.com

› Intelligroup obtine certificarea ISO 20000-1:2005