Home > Articole ISO > Pregatirea firmei pentru certificarea ISO 9001

Primul demers pe care conducerea unei organizatii ce intentioneaza sa implementeze sistemul de management al calitatii bazat pe standardul ISO 9001 (implementare ISO 9001) trebuie sa-l faca se refera la aprofundarea unor elemente de baza cu privire la familia de standarde ISO 9000, la sistemele de management al calitatii si la procesul de implementare.

Pe site-ul nostru veti gasi o multitudine de materiale informative, care acopera o tematica variata si complexa. Va sugeram sa parcugeti articolele noastre, astfel incat sa va faceti o imagine generala despre acest demers complex si sa puteti raspunde la intrebari precum si sa detaliati subiecte cum ar fi:

• Seria de standarde de calitate ISO 9000
• Ce este ISO 9001 ?
• Ce este un sistem de management al calitatii ?
• Ce reprezinta abordarea procesuala ?
• Ce este manualul calitatii ISO 9001 ?
• Politica si obiectivele de calitate in cadrul ISO 9001
• Avantajele implementarii standardului ISO 9001

O multitudine de organizatii decid sa implementeze abordarile managementului calitatii conform ISO 9000 si sa obtina certificarea ISO 9001 deoarece in urma acestor demersuri clientii sunt asigurati de faptul ca in cadrul companiilor certificate exista un sistem de management al calitatii functional si eficient. Pe de alta parte, foarte multe organizatii solicita furnizorilor proprii sa obtina certificarea ISO 9001.

Derularea unor procese de calitate conform specificatiilor seriei ISO 9000 permite companiilor sa-si largeasca cota de piata pentru produsele proprii, in mod special pe piata interna, dar si la nivel national.

Alte organizatii doresc o implementare ISO 9001 a managementului calitatii deoarece s-a dovedit de-a lungul anilor ca acesta permite companiilor sa-si optimizeze operatiunile, sa-si imbunatateasca parametrii de performanta si sa-si ridice nivelul de profitabilitate.

› Pregatirea firmei pentru certificarea ISO 9001