Home > Stiri EXTERNE > Aparat de masurarea glicemiei obtine marcaj CE

Philosys primeste marcajul CE pentru noul glucometru Gmate® SMART

Gmate® SMART este cel mai mic aparat de masurare a glicemiei din sange din lume

New York. 13 august 2012. Compania Philosys a anuntat astazi ca a primit marcajul CE pentru sistemul sau de monitorizare a glicemiei din sange Gmate® SMART.

Jonathan Johnson, director pe probleme de reglementare la Philosys, a declarat cu aceasta ocazie:

“Marcajul CE ii va permite companiei Philosys sa comercializeze Gmate® SMART pe teritoriul Uniunii Europene (UE), care cuprinde 27 state membre. Mai mult, marcajul CE inseamna ca produsul a fost evaluat inainte de a fi introdus pe piata si ca indeplineste cerintele Uniunii Europene in privinta sigurantei, sanatatii si protectiei mediului.”

Gmate® SMART este primul aparat de monitorizare a glicemiei din sange care functioneaza cu dispozitive ca iPhone, iPad si iPod. Marcajul CE este un punct de reper important pentru Philosys in furnizarea de tehnologie inovatoare pentru diabeticii din intreaga lume. Planificarea de a intra pe piata europeana a inceput in urma cu mai mult de un an, iar pacientii bolnavi de diabet din UE ar trebui sa aiba posibilitatea de a incepe sa foloseasca Gmate® SMART inainte de finele anului 2012.

“Prin lansarea Gmate® SMART in Europa, Philosys ofera solutia perfecta pentru bolnavii de diabet care cauta noi tehnologii care sa ii ajute sa isi monitorizeze nivelul glicemiei si sa aiba parte de un stil de viata activ, dinamic,” a spus Jennifer Kupar, director de operatiuni la Philosys. “Deoarece folosirea telefoanelor inteligente continua sa creasca in Europa, exista o cerere in crestere pentru aceasta tehnologie in curs de brevetare pe care Philosys o poate pune la dispozitia diabeticilor,” a continuat Kupar.

Gmate® SMART este cel mai mic aparat de masurare a glicemiei din lume.Tehnologia sa in curs de brevetare utilizeaza sistemul de operare al telefoanelor inteligente si functioneaza prin conectarea dispozitivului la conectorul pentru casti al acestora, lansand aplicatia insotitoare. Pentru mai multe informatii, vizitati www.gmate.com.

› Aparat de masurarea glicemiei obtine marcaj CE