Home > Stiri EXTERNE > Sistem utilizat in chirurgia robotica obtine marcaj CE

ProPep Surgical primeste marcajul CE pentru sistemul sau de monitorizare a nervilor

Sistemul ProPep utilizat in chirurgia robotica va intra in curand pe piata europeana

Austin, Texas. 30 aprilie 2012. ProPep Surgical, LLC (www.propepsurgical.com), o companie privata din Austin care produce dispozitive medicale, a anuntat astazi ca a castigat marcajul CE pentru sistemul sau de monitorizare a nervilor ProPep – o familie de produse care le permite chirurgilor, pentru prima data in istorie, sa efectueze o monitorizare intraoperativa a nervilor in timpul operatiunilor chirurgicale robotice cum sunt prostatectomiile si histerectomiile.

Sistemul de monitorizare a nervilor ProPep este primul sistem de identificare in timp real conceput special pentru a fi utilizat in timpul chirurgiei robotice. Rapid, precis si usor de folosit, sistemul ajuta chirurgii sa identifice nervii care ar fi altfel invizibili in timpul chirurgiei robotice pelvine minim invazive.

“In prezent, chirurgii se bazeaza pe puncte de reper anatomice pentru a identifica acesti nervi in timpul operatiei. Din pacate, punctele de reper nu sunt intotdeauna de incredere,” a declarat dr. Randy Fagin, consultant medical sef.

“Ajutand chirurgul sa identifice acesti nervi in timp real in timpul procedurii chirurgicale, sistemul de monitorizare a nervilor ProPep ii permite sa ia o decizie mai in cunostinta de cauza despre tesuturile care trebuie pastrate sau indepartate in timpul unei operatii si, ca rezultat, sa reduca potential incidenta efectelor secundare asociate vatamarii nervilor, ca incontinenta si disfunctiile sexuale care pot urma ablatiei chirurgicale a prostatei.”

“Acum ca am primit marcajul CE, compania va incepe sa comercializeze imediat in Europa sistemul de monitorizare a nervilor ProPep,” a declarat Jim Schneider, directorul de operatiuni.

“Ne vom vinde sistemul prin intermediul unei retele de distribuitori de dispozitive medicale de specialitate, care au cu totii o bogata experienta in comercializarea pe piata europeana. ProPep va lucra in stransa colaborare cu acesti distribuitori pentru a se asigura ca si chirurgii inteleg cum este mai bine sa utilizeze sistemul si cum sa obtina cat mai multe avantaje din informatiile pe care le furnizeaza in privinta localizarii si integritatii nervilor.”

› Sistem utilizat in chirurgia robotica obtine marcaj CE