Home > Stiri EXTERNE > Marcaj CE pentru senzor medical portabil fara fir

Isansys castiga marcajul CE pentru un senzor medical portabil fara fir

18 aprilie 2012. Compania britanica Isansys Lifecare a castigat certificarea CE pentru sistemul sau de supraveghere a pacientilor LifeTouch, care include un senzor medical fara fir, purtat pe corp. Acest sistem de monitorizare continua si in timp real a semnelor vitale este acum aprobat spre folosire in Uniunea Europeana si in alte tari care recunosc marcajul CE. Keith Errey, fostul director executiv al Toumaz Technologies, a parasit aceasta companie impreuna cu un alt director pentru a infiinta Isansys in anul 2010.

Isansys isi descrie dispozitivul de monitorizare astfel: “Dispozitivul cu senzor extrem de usor LifeTouch HRV011 masoara si analizeaza semnalul EKG al fiecarei batai de inima in timp real pentru a furniza, cu o acuratete fara precedent, datele necesare metodelor de studiu al variabilitatii ritmului cardiac (VRC).”

In momentul de fata, compania depune eforturi sustinute pentru a dezvolta o infrastructura cloud care sa sprijine acest sistem certificat CE de monitorizare a pacientilor.

“Marcajul CE puncteaza o reusita majora pe drumul catre adoptarea generalizata la nivel mondial a acestor tipuri de dispozitive esentiale. Sistemul nostru LifeTouch – primul si singurul dispozitiv alcatuit dintr-un plasture inteligent care a obtinut marcajul CE – se afla pe o pozitie de avangarda si este pregatit pentru implementarea sa la scara larga,” a declarat Errey intr-un comunicat de presa.

“Sistemul LifeTouch se adreseaza nevoii esentiale de calitate si siguranta a ingrijirii pacientilor, printr-o abordare totalmente unica in acest domeniu si definita printr-o intelegere clara a functionarii efective a mediilor clinice.”

Anul trecut, compania a anuntat si infiintarea Isansys Lifecare Systems, o companie cu sediul in India care urmareste sa valorifice oportunitatile de asistenta medicala in crestere din tara. Pentru mai multe informatii, vizitati www.isansys.com.

› Marcaj CE pentru senzor medical portabil fara fir