Home > Stiri EXTERNE > Centru oncologic, certificat ISO 9001 si ISO 14001

AENOR certifica MD Anderson Cancer Center Madrid conform standardelor internationale ISO 9001 si ISO 14001

27 iulie 2012. Centrul oncologic madrilen MD Anderson a primit din partea Asociatiei Spaniole de Standardizare si Certificare (AENOR) doua distinctii internationale care atesta respectarea standardelor de management al calitatii (UNE-EN ISO 9001:2008) si de management al mediului (UNE-EN ISO 14001:2004).

Reprezentantii MD Anderson au declarat ca obtinerea acestor doua certificari este rezultatul implementarii unui plan de imbunatatire elaborat de centrul medical.

Prin acordarea certificarii ISO 9001:2008, AENOR certifica faptul ca centrul MD Anderson dispune de un sistem de management al calitatii in conformitate cu acest standard in privinta furnizarii tuturor serviciilor sale de asistenta medicala specializata.

“Obtinerea acestei certificari de catre centrul nostru va avea, fara indoaiala, un impact direct asupra starii de bine a pacientilor nostri si va influenta si motivatia personalului nostru medical si sanitar,” a explicat presedintele MD Anderson Cancer Center Madrid, dr. Pedro Luis Cobiella.

La randul sau, obtinerea certificarii ISO 14001:2004 confirma faptul ca centrul dispune de un sistem de management al mediului in conformitate cu standardul international in ceea ce priveste prestarea de servicii de asistenta medicala.

MD Anderson Cancer Center Madrid a abordat conceptul de “spital eco”, obiectivele sale declarate fiind reducerea semnificativa a emisiilor si deseurilor, ca si reducerea consumului de energie cu ajutorul instalarii unor echipamente avansate, a filtrelor de energie si a aparatelor performante de aer conditionat.

“Pentru noi este o mandrie sa primim aceste doua distinctii ISO care reflecta gradul de implicare a centrului in problemele calitatii si ale mediului inconjurator si imbunatatirea continua a serviciilor noastre de lupta neintrerupta impotriva cancerului,” a tinut sa mai sublinieze dr. Cobiella.

Centrul oncologic MD Anderson din Madrid a fost inaugurat in anul 2000, reprezentand prima filiala internationala a centrului omonim din Houston apartinand Universitatii din Texas. Centrul a tratat pana acum 65000 pacienti. Pentru mai multe informatii, vizitati www.mdanderson.es.

› Centru oncologic, certificat ISO 9001 si ISO 14001